Arròs amb botifarra negra i pèsols
Categoria:
Arrossos i pastes
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 botifarra negra.
- 3 salsitxes i 1 tira de costelles de porc tallades a talls petits (o llom tallat a trossos xics, pollastre a tires, conill ...).
- 2 carxofes.
- 100 g de pèsols.
- 1 ceba.
- 3 tomàquets madurs.
- Brou de pollastre.
- Oli d’oliva verge extra.
- Sal, pebre negre, julivert i nou moscada.
- Vi ranci o conyac (un gotet).
5 racions
Elaboració
Primer, sofregiu les costelles de porc i les salsitxes tallades, llom o
el tall de porc que tingueu més a mà, salpebreu-les i reserveu-les. A la mateixa paella, salteu els cors de les carxofes i reserveu-los, també.
A continuació, prepareu un sofregit amb la ceba i, quan s’hagi enrossit, afegiu-hi els tomàquets; sofregiu-ho tot a foc lent, perquè quedi caramel•litzat i guanyi més sabor. Seguidament, incorporeu-hi les carxofes i afegiu-hi un gotet de vi ranci o conyac, tot deixant que s’evapori l’alcohol, a foc fort i sense deixar de remenar.
Tot seguit, afegiu-hi l’arròs i sofregiu un parell de minuts i després aneu afegint el brou de pollastre, deixeu que cogui durant 15 minuts i, a meitat de la cocció, incorporeu-hi els pèsols i la botifarra negra tallada a rodanxes i la carn que ja teníeu reservat.
Tasteu i afegiu sal, pebre, nou moscada, julivert.
5 minuts més, proveu altre cop i finalment, retireu la paella del foc i deixeu reposar l’arròs durant un parell de minuts abans de servir-lo.
Si us ve més de gust o a la nevera hi teniu pollastre en lloc de porc, també us quedarà bé.
45min
Notes
Aprofitant els dies en què estem, ho he acompanyat amb uns boniatos fregits en tires palla i amb un pessic de sal.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
434 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.