Yaki Udon bàsic i fàcil
Categoria:
Arrossos i pastes
Típica de: Asia
Dificultat: Inexperts
Ingredients
Per la yaki udon:
- 4 o 5 bolets shiitake , fresques o seques (hidratar en aigua calentona 2h abans)
- 3 o 4 fulles de col xinesa
- ½ Ceba Mitjana
- 1 pastanaga petita
- 2 o 3 dents d'alls tendres
- 200 g de costelles de porc sense os
- 200 g de fideus udon cuit
- 2 cullerades de llum d'oli (d'oliva o de gira-sol)
- Sal
- Pebre negre
- 2 o 3 cullerades de salsa de soja
- 1 cullerada de mirin (opcional)
Per a servir (opcional):
- 1 cullerada de flocs de bonítol (katsuobushi)
- 1 cullerada de vinagre de gingebre (benishoga)
- sésam
- tires fines d'alga nori
2 racions
Elaboració
Jo compro els fideus udon ja precuinats per estalviar feina. Els bolets xiitake, si són secs, els deixo rehidratant-se en aigua un xic calenta un parell d'hores.
A continuació, les fulles de col xinesa: separo la part blanca i la tallo en juliana, del verd en trossos més grans. També pelar i tallar en tires la pastanaga i 1 ceba mitjana.
Continuem amb 2 o 3 dents d'alls tendres que tallo més o menys pals de 3 cm, tant amb la part blanca com el verd, reservant-se un tros de verd per servir, si es vol. Laminem els bolets prèviament hidratats. Finalment, tallem la carn de porc, en el nostre cas, 200 g de costelles de porc amb agulla sense os, en tires fines.
Un cop tallades les verdures i la carn, agafem 200 g de fideus udon pre-cuinats i anem a preparar-los segons les instruccions del fabricant, que normalment serà suficient bullir-los en aigua durant uns 3 o 4 minuts, els escorrem amb aigua de l'aixeta i reservem.
Ara agafem una paella gran (no tinc un wok), i posem a escalfar un parell de cullerades d'oli suau. Quan l'oli estigui calent afegir la carn i ofegar a foc mitjà fins que estigui daurada, remenant sovint per a evitar que es cremi. Reservar.
Amb e la carn, afegim la ceba i la tija de la col i continuarem a ofegar a foc mitjà, remenant uns 5 minuts o més (al gust de cadascú, però sense cremar).
Després afegirem la pastanaga, els bolets i alls tendres. Barrejar bé i sofregir 2 minuts més.
En el moment que veiem que la pastanaga s'ha suavitzat, afegir les fulles verdes de la col, barregem bé i ofegar un parell de minuts a foc mitjà-alt, sempre remenant sovint per a evitar cremades. Si hem tingut un altre conjunt de verdures, diferents, estarem afegint segons el temps que es necessita per cuinar. Per exemple, jo, el pebre el posaria al final, amb les fulles verdes de la col.
Les fulles de la col xinesa es couen de seguida, de manera que en quant les veiem tendres ja hi podrem afegir els fideus udon reservats abans. Barrejar bé.
Finalment, només ens caldrà afegir-hi 2 o 3 cullerades de salsa de soja (i opcionalment 1 cullerada Mirin, que li dóna un toc dolç que contrasta molt bé amb els salats de soja).
Servim la yaki udon directament en uns bols o plats fondos grans, i escampem una mica de verd dels alls tendres que havíem reservat, finament picat, una cullerada de flocs de bonítol i la coronació amb 1 cullerada de vinagre de gingebre i altres ingredients que vulgueu posar.
40min
Notes
Es pot variar al vostre gust amb altres carns, com la vedella o pollastre, unes gambes, formatge de soja o fer-lo totalment de verdures, no tingueu por d'experimentar, jo deixo que ho facin els meus fills al seu gust :-D
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1610 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.