Arròs amb conill i carxofes
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Paella
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 600 g d’arròs bomba
- 1,8 litres de brou de verdures (3 mides de brou per 1 d’arròs, si volem l'arròs sec)
- 1 conill i mig tallat a trossets petits
- 200 g de salsitxes a trossets
- 2 costelles de porc tallades a trossets
- 8 cors de carxofa tallats a quarts
- 2 cebes mitjanes picades
- 2 pebrots verds petits a trossets
- 2 pastanagues tallades a rodanxes
- 2 dents d’all picats
- 1 tomàquet madur ratllat
- 1 copeta de vi ranci
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Pebre negre
Per la picada:
- 1 fetge del conill
- 1 gra d’all
- Julivert picat
6 racions
Elaboració
Salpebrem els trossos de conill, salsitxes i costella i el fetge del conill i enrossim les carns en una paella, per 6 racions, amb oli d’oliva abundant fins que estiguin ben rossos. Reservem les carns
Al mateix oli, sofregim la ceba picada lentament, sense presses i a foc baix.
Quan la ceba comenci a estar transparent, hi afegim el pebrot verd amb les pastanagues i seguim fent el sofregit a foc baix.
Hi incorporem l’all picat, els cors de carxofes i ho sofregim una estona més, uns 10 minuts.
Hi posem el tomàquet ratllat i ho condimentem amb sal i pebre negre.
Mentrestant, posem a escalfar el brou.
Afegim a la paella les carns que teníem reservades i el vi ranci, remenar i deixar evaporar l’alcohol uns minuts.
Incorporem l’arròs, ho remenem i el saltem durant 2 minuts.
Hi aboquem el brou i ho deixem coure a foc viu durant 10 minuts remenant de tant en tant.
Mentre cou l’arròs, preparar la picada en un morter amb el fetge del conill, 1 gra d’all i el julivert picat.
Incorporem la picada, ho remenem i ho acabem de coure 6-8 minuts més sense remenar gaire.
En total són uns 16-18 minuts en funció de l’arròs que fem servir.
Apaguem el foc, i deixem reposar l’arròs amb conill entre 5 i 10 minuts tapant la cassola amb un drap.
1h 30min

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3394 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Sucre ja ho diu 4 cullerades superes 4 C/s i d'aigua unes gotes difícil quantificar unes gotes no té de quedar massa...
Cert. Jo de vegades també
La meva enhorabona per guanyar el concurs.
Está molt bo, ja ho veurás.
Doncs si. Gràcies