Arròs amb conill i carxofes

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 600 g d’arròs bomba
  • 1,8 litres de brou de verdures (3 mides de brou per 1 d’arròs, si volem l'arròs sec)
  • 1 conill i mig tallat a trossets petits
  • 200 g de salsitxes a trossets
  • 2 costelles de porc tallades a trossets
  • 8 cors de carxofa tallats a quarts
  • 2 cebes mitjanes picades
  • 2 pebrots verds petits a trossets
  • 2 pastanagues tallades a rodanxes
  • 2 dents d’all picats
  • 1 tomàquet madur ratllat
  • 1 copeta de vi ranci
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre

Per la picada:

  • 1 fetge del conill
  • 1 gra d’all
  • Julivert picat

6 racions

Elaboració

Salpebrem els trossos de conill, salsitxes i costella i el fetge del conill i enrossim les carns en una paella, per 6 racions, amb oli d’oliva abundant fins que estiguin ben rossos. Reservem les carns
Al mateix oli, sofregim la ceba picada lentament, sense presses i a foc baix.
Quan la ceba comenci a estar transparent, hi afegim el pebrot verd amb les pastanagues i seguim fent el sofregit a foc baix.
Hi incorporem l’all picat, els cors de carxofes i ho sofregim una estona més, uns 10 minuts.
Hi posem el tomàquet ratllat i ho condimentem amb sal i pebre negre.
Mentrestant, posem a escalfar el brou.
Afegim a la paella les carns que teníem reservades i el vi ranci, remenar i deixar evaporar l’alcohol uns minuts.
Incorporem l’arròs, ho remenem i el saltem durant 2 minuts.
Hi aboquem el brou i ho deixem coure a foc viu durant 10 minuts remenant de tant en tant.
Mentre cou l’arròs, preparar la picada en un morter amb el fetge del conill, 1 gra d’all i el julivert picat.
Incorporem la picada, ho remenem i ho acabem de coure 6-8 minuts més sense remenar gaire.
En total són uns 16-18 minuts en funció de l’arròs que fem servir.
Apaguem el foc, i deixem reposar l’arròs amb conill entre 5 i 10 minuts tapant la cassola amb un drap.

1h 30min


Recepta de cuina de Arròs amb conill i carxofes

Arròs amb conill i carxofes.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

487 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!