6
vots
Votar

AlbergĂ­nies farcides de carn Bolonyesa i gratinades al forn

Categoria:
Recepta per
EstaciĂł:        
Dificultat: Alta

ValoraciĂł: Encara no te valoracions Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • 2 albergĂ­nies grans
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • 100 g de formatge parmesĂ  ratllat

Per la carn o salsa Bolonyesa:

  • 500 g de carn picada (60% vedella / 40% porc)
  • 2 pastanagues grans
  • 1 ceba gran
  • 1 branca d'api
  • 2 fulles de llorer
  • 1 got de vi negre
  • 1 got d'aigua
  • 500 g de tomĂ quet natural pelat
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre negre
  • Sal

ElaboraciĂł

PreparaciĂł de les albergĂ­nies:

Rentem les albergĂ­nies i les tallem per la meitat i hi marquem una quadricula per la
part de dins amb el ganivet per tal que després les puguem buidar més fàcilment.
Posem bastant oli en una paella i hi col·loquem les meitats d’albergĂ­nies.
Les deixem coure a foc molt suau durant una bona estona; uns 30 minuts o més.
Les anem girant de tant en tant i vigilem que no absorbeixin l’oli de la paella.
En cas que ho facin n’hi afegirem. Les reservem i mentre anem preparant el
farciment de carn Bolonyesa.

De la carn o salsa Bolonyesa:

Preparem tots els ingredients.
La carn picada que ens han preparat a la carnisseria de confiança, picada 2 vegades.
Rentem bé els tomàquets i la resta d'hortalisses.
Piquem la ceba, la pastanaga i l'api.
El tomĂ quet el tallem a quatre trossos cadascun. Si us
Comencem per daurar la pastanaga. Hi afegim la ceba, l'api i el llorer.
Ho deixem que mica en mica es vagi torrant bé el sofregit.
Hi incorporem la carn picada i una mica de pebre negre. Ho anem remenant.
La carn ha de canviar de color. En 5 minutets estarĂ .
Incorporem el tomĂ quet. Ho remenem tot. Hi afegim el vi negre i, a foc lent
ho deixem coure uns 15 minuts.
Passat aquest temps obrim la cassola i hi afegim un got d'aigua.
Ho remenem una mica i ho deixem coure uns 90-100 minuts a foc ben baix.
Ho salem una mica també. Cada 20 minuts ho anem vigilant i remenant i si cal,
hi afegim més líquid.
També és important anar remenat amb una barnilla.
D'aquesta manera ajudarem a desfer la pastanaga i el tomĂ quet.
Us ha de quedar una pasta més o menys homogÚnia.
Passats el 90-100 minuts de temps, veureu com ha reduït força.
Rectifiqueu-ho de sal si cal. I ja tenim feta la nostra salsa Bolonyesa.

Per acabar el plat:

Posem les albergĂ­nies que hem reservat en paper absorbent perquĂš deixin anar
l’oli que s’han begut.
DesprĂ©s buidem tota la polpa, la salarem i l’afegim al sofregit amb la carn
o salsa Bolonyesa, triturada o tallada ben petita.
TambĂ© col·loquem les albergĂ­nies en una safata de forn un cop hagin tret l’oli
i també les salem.
Quan tinguem acabada la salsa Bolonyesa, omplim les barquetes d’albergínia.
Finalment hi tirem per sobre una mica de formatge i ho gratinem al forn.
Ja es pot servir mitja albergĂ­nia per persona (eren grosses).

2h


Recepta de cuina de AlbergĂ­nies farcides de carn Bolonyesa i gratinades al forn

AlbergĂ­nies farcides de carn Bolonyesa i gratinades al forn.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: NingĂș ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxida a: AlbergĂ­nies farcides de carn Bolonyesa i gratinades al forn

Enllaça aquesta recepta:

225 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.




Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!