Beixamel (fàcil i rapid)

Ingredients

  • Una cullerada sopera de farina de blat (maizena) per cada quart de llet.
  • Un litre de llet.
  • Una cullerada de las de cafè amb llet de sal.
  • Un altre de las de cafè de nou moscada.

Optatiu:

  • Una ceba triturada i 50gr. de mantega

4 racions

Elaboració

En un bol posa un got de llet (la llet a de ser freda) i reserva.
Si la fas amb ceba tritura-ho i posa la mantega en un casso o paella amb el foc al minim.
Fregir amb cura fins que vegis que espesa una mica.
Tot seguit li poses la resta de la llet i ho fas bullir junt amb la sal i la nou moscada.
Mentre, a la llet que tens al bol, afegeix les quatre cullerades de maizena i remena.
Quan bulli tanca el foc i acta seguit posa la llet amb farina que tens al bol sense deixar de remenar fins que espesseixi.
No passera ni un minut que ja tindràs una fantàstica beixamel.
Si no li poses ceba posa la mitat de la mantega en un casso a foc lent i quan es desfaci afegeix els 3/4 de llet junt amb la sal i la nou moscada.
Quan bulli tanca el foc, posa la llet amb maizena que tens al bol i remena fins que espesseixi.
Deixa que refredi una mica abans d'utilitzar-la.

20min

Notes

Ja saps el que pots fer amb la beixamel...
Per ejemple: Coliflor bullida i en cavat gratinat al forn amb beixamel i formatge ratllat. Uns canelons...


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2669 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!