Beixamel (fàcil i rapid)

Ingredients

  • Uns 80 gr. de maizena o el q es el mateix: midó de blat de moro marca blanca
  • Un litre de llet.
  • Una cullerada de las de cafè amb llet de sal.
  • Un altre de las de cafè de nou moscada.

Optatiu:

  • Una ceba triturada i 50gr. de mantega

4 racions

Elaboració

Si la fas amb ceba tritura-la o ratllat-la i la posses amb la mantega en un cassò o paella amb el foc molt baix, fregeix amb cura fins que vegis la ceba una mica cuinada. Mentre en un bol posa el litre de llet amb els 80 gr. de maicena, la nou moscada i la sal, integra-ho i afegeix-ho amb el q tenim al foc remenant fins que espesseixi.
No trigareu a tenir una fantàstica beixamel.
Si no li poses ceba posa la mantega en un cassò a foc lent i quan es desfaci afegeix la llet amb la maicena junt amb la sal i la nou moscada, i remena fins que espesseixi.
Deixa que refredi una mica abans d'utilitzar-la.

20min

Notes

Ja saps el que pots fer amb la beixamel...
Per ejemple: Coliflor bullida i en cavat gratinat al forn amb beixamel i formatge ratllat. Uns canelons...


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

7477 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: