Col-i-flor al forn amb beixamel
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una col-i-flor gran
- Una ceba gran
- Sis tires de cansalada fumada ( bacó ), picolades
- Oli d'oliva
- Sal
- Farina
- Nou moscada
- Llet calenta
- Formatge ratllat
- Mantega
4 racions
Utensilis
Quatre cassoletes de terrissa de mida mitjanes.
Elaboració
En un cassó, bullim la col-i-flor, amb aigua i sal. Quan és cuita, l'escorrem, la tallem a botonets, i la posem a les cassoletes, i ho reservem.
En una paella, amb oli d'oliva, fregim mitja ceba picolada, i la cansalada. Quan tot plegat és fregit, ho repartim en les cassoletes, tot escampant-ho pel damunt.
Seguidament, amb : la llet, l'altra mitja ceba, sal, nou moscada, i la farina, fem una beixamel suau, i quan és feta, cobrim la col-i-flor, espolsem amb formatge ratllat, hi posem un toc de mantega , i ho enfornem a 180º, fins que el formatge, és rós.
Seguidament, ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassoleta, amb un plat a sota.
40min
Etiquetes: Beixamel Coliflor Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5190 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.