Troncs de bledes amb beixamel

Ingredients

  • Un manat de bledes de tronc gruixut
  • Formatge per a gratinar (parmesà, mahonès...)
  • Una ceba grossa
  • Sal
  • Pebre negre (opcional)
  • Cullerada d'oli d'oliva
  • Per fer una salsa beixamel (mantega, farina, llet, nou moscada o pols de cep i sal)

2 racions

Elaboració

Talleu les bledes a l'alçada de les fulles i les guardeu per a fer un altre plat.
Netegeu ben bé els troncs, els hi treieu els fils i el tel i els talleu a una mida d'uns deu centímetres. Si veieu que els troncs són massa amples, els talleu per la meitat. Els poseu a fer al vapor fins que veieu que estan al dente.
Poseu mantega en el fons d'una safata per al forn i aboqueu els troncs de les bledes fetes al vapor i li poseu una mica de sal i el pebre negre.
Talleu la ceba a daus i la confiteu en una paella amb la cullerada d'oli d'oliva.
Feu la beixamel tradicional afegint-li la ceba confitada.
Cobriu els troncs de les bledes amb la beixamel i li poseu el formatge ratllat que ho cubreixi tot.
Enfornar a 180 graus uns deu minuts i gratineu fins que quedi el formatge daurat.
Ja ho podeu servir. Bon profit!!!

1h


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1219 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amic Salvador, si vas a les meves receptes podras veure la recepta " bledes a la crema ". ës una altre manera de fer-les, jo crec que t'agradaran. Una abraçada. Quim.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!