Tomàquets farcits amb gírgoles i pernil, gratinats amb beixamel

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 500 grams de gírgoles naturals
  • Una capsa de tacs de pernil salat
  • Dues cebes tendres
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Beixamel (la trobareu a les meves receptes)
  • Formatge ratllat

6 racions

Utensilis

Una paella gran
Un estri per buidar fruites
Una safata refractària gran
Dues espàtules metàl·liques planes
Un batedor de varetes
Un cassó gran
Un estalvis

Elaboració

Primerament, fem la beixamel com explico a la meva recepta, i un cop feta, la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, netegem les gírgoles, les picolem i les saltem en una paella amb oli d'oliva, juntament amb les cebes picolades i els daus de pernil.
Tot seguit, afegim mig cullerot de sofregit de tomàquet, ho remenem, i ho reservem.
A part, amb l'ajud d'un ganivet, tallem la part de cada tomàquet com si fos un barret, i els buidem amb l'ajud de l'estri adient.
Seguidament, omplim els tomàquets amb la farsa de bolets i pernil, els cobrim amb la beixamel,
els espolsem amb una mica de formatge ratllat, els posem a la safata refractària, i els gratinem en el forn a 180º, fin que el formatge estigui ben daurat, i ja els podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

947 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!