Rigatoni farcits amb carn, gratinats amb beixamel

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Setze rigatoni de mida gran
  • Aigua
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Nou moscada en pols
  • Un pit de gall dindi de mida grossa
  • 500 grams de carn magre de porc
  • Tres talls de cansalada de papada sense cotna
  • Quatre porros picolats
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Vi ranci
  • Oli d'oliva
  • Nata líquida
  • Salsa beixamel (la trobareu a les meves receptes)
  • Formatge ratllat
  • Mantega
  • Una llauna petita de fuagràs

4 racions

Utensilis

Quatre plats plans
Una safata refractària
Uns estalvis
Una espàtula metàl·lica plana
Una picadora elèctrica o manual
Una mànega pastissera sense broc
Un wok gran
Un cassó gran
Una espàtula de fusta
Una cassola metàl·lica fonda

Elaboració

Primerament, farem la beixamel com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservarem damunt la planxa calenta.
Seguidament, en una cassola fonda amb: aigua, sal i una mica de mantega posarem a coure els rigatoni, fins que estiguin cuits al "dente", i els reservarem.
A continuació, tallem el pit de gal dindi, la carn magre i la cansalada a trossos regulars, ho salpebrem tot plegat, i ho fiquem en el wok, amb un raig d'oli perquè es sofregeixi ben sofregit, juntament amb el fuagràs de llauna.
Tot seguit, afegim els porros picolats, deixem que quedin ben transparents, i tot seguit afegim mig cullerot de sofregit de tomàquet i mig got de vi ranci, i deixem que redueixi.
Seguidament, agafem tota aquesta farsa, i la passem per la trinxadora manual o elèctrica, i un cop tot trinxat, ho passem al cassó on acabarem de fer el farcit.
Fiquem el foc baix i anem remenant amb l'espàtula de fusta, corregim de sal, afegim un polsim de nou moscada i un rajolí de nata líquida, i quan la farsa ja està ben cuita, la retirem del foc, i la deixem refredar.
Quan la farsa ja és freda, la fiquem a la mànega pastissera sense broc, i anem omplint els rigatoni un a un, i els posem a la safata refractària amb una capa molt fina de beixamel, a la part de sota.
Quan ja hem omplert tos els rigatoni, i els tenim ben posats en la safata, els cobrim amb la beixamel, els espolsem amb formatge ratllat, hi afegim unes nous de mantega pel damunt, i els enfornem a 180º, fins que veiem que el formatge ja està daurat, i ja els podrem ficar de quatre en quatre en cada plat, i servir-ho a taula.

1h 30min

Notes

Els rigatoni són un tipus de macarrons ratllats, que podeu trobar a les botigues de pasta italiana i a les grans grans superfícies com El Corte Ingles (per exemple).
Els rigatoni, per fer aquesta recepta, els comprarem de la mida més gran que tinguin, ja que al bullir-los, queden tant grossos com si fossin uns canelons.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

703 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!