Calçots arrebossats amb la seva salsa

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Entre 24 i 32 Calçots
  • 3 Ous
  • Farina
  • Sal
  • Oli d’oliva
  • Aigua

Per la salsa:

  • 1 Cabeça d'alls escalivats i 1 all cru
  • 100 g d'Ametlles torrades i pelades.
  • 30 g d'Avellanes torrades i pelades
  • 4 o 5 Tomàquets madurs escalivats
  • Una mica d’oli d'oliva
  • 1 Llesca de pa sec i torrat xopat amb vinagre
  • 1 Polpa de nyora o 2 cullerades de pebre vermell
  • Sal

4 racions

Elaboració

De la salsa:

En un morter posem sal al gust. Després piquem els alls.
Hi afegim i piquem les ametlles i les avellanes.
Piquem els tomàquets madurs.
Hi afegim l'oli poc a poc sense deixar de picar (o batre), fins que veiem que la salsa quedi bé per a sucar-hi el calçot (depèn de l'oli la podrem fer més espessa o més clara).
Finalment, hi afegim la llesca de pa, la polpa de la nyora o el pebre vermell.

Dels calçots:

Si són prims es tallen les arrels, es retira la primera fulla i una mica la part verda.
Quan són més gruixuts s’han d’escaldar prèviament 3-4 minuts.
Fem una pasta amb la farina, una mica d'aigua, la sal i els ous.
Passem els calçots per la pasta i els fregim en oli calent i abundant. Els eixugem bé en paper absorvent perquè no quedin oliosos.
Els sevim amb salsa de calçots.

50min


Recepta de cuina de Calçots arrebossats amb la seva salsa

Calçots arrebossats amb la seva salsa.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1330 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: