Tagine de pollastre, prunes i ametlles

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Marroc
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 pollastre
  • 4 cebes
  • 2 cull. de té de cúrcuma
  • 1 cull de gingebre en pols
  • 1 pols de canyella
  • Brins de safrà
  • Sal i pebre
  • 200 g de prunes seques
  • 100 g d’ametlles
  • 2 cullerades de mel
  • Canyella
  • Oli

4 racions

Elaboració

Es pelen les cebes, es tallen a tires fines i es sofregeixen uns minuts en una cassola amb oli. Es talla el pollastre a octaus i s’incorpora a la cassola, s’hi afegeixen les espècies (cúrcuma, gingebre, canyella, safrà, sal i pebre), es remena i es deixa coure uns minuts abans d’afegir-hi aigua fins a cobrir-ho tot. Es deixa a foc lent durant una hora i mitja. Abans d’acabar la cocció, es treu una mica de la salsa de la cassola i es posa en una paella, s’hi afegeixen les prunes, dues cullerades de mel i una cullerada de canyella en pols, es deixa reduir a foc lent fins que les prunes estiguin caramelitzades. Quan tot estigui llest, es posa el pollastre i la salsa en una safata, es distribueixen les prunes i les ametlles torrades per sobre i es serveix calent.

1h 40min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1121 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!