Rösti

Ingredients

  • 1 k de patates (Kennebec o Monalissa)
  • 60 g. de oli, mantega o llard
  • Sal i pebre

Elaboració

El dia abans, es bullen les patates senceres amb pell i s'apaga el foc quan falta una quarta part del temps perquè estiguin cuites, és a dir, si han de bullir 30 minuts, es retiren del foc quan faltin 7 o 8 minuts. L’endemà, es pelen les patates i es ratllen amb un ratllador de forats grossos. Es posa l’oli o el greix que s’ha triat en una paella antiadherent, s’afegeixen les patates ratllades, s'hi posa sal i pebre i es remenen perquè s’impregnin de greix. S'aplanen amb ajuda d'una espàtula, es premen perquè quedin compactes i es deixen coure 20 minuts a foc suau fins que es faci una de crosta daurada. Amb ajuda d’un plat, es gira i es deixa coure 10 minuts per l’altra banda i ja estarà a punt per servir. Queda com una truita de patates però sense ou. El midó i el greix ajuden que quedi tot compacte. És un bon acompanyament per a carns, però també es pot menjar amb una amanida.
Aquesta és una recepta suïssa per aprofitar les patates del dia abans, quan no hi havia gaires coses per menjar, però com altres plats d'origen humil, avui es serveix en els bons restaurants. Es pot 'tunejar' afegint altres ingredients, com herbes aromàtiques o formatge o cansalada o ceba o el que us vingui de gust, però tal qual, és com més m'agrada.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1314 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Joan Corminas diu:
Amiga Teresa
Descrius perfectament com es fa el Rösti, és un plat que pots servir amb ous fregits o una bona amanida, amb un filet fregit, etc. Pots servir-lo amb qualsevol carn, però sempre a l'instant que hagis acabat la cocció, passat algun temps desapareix el cruixent.
Amb una forta abraçada, Joan.c


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!