Rostit de llata amb poma

Ingredients

  • Una llata de vedella
  • 2 cebes de Figueres
  • 1 porro
  • 1 tronc blanc d'api
  • 2 grans d'all
  • 2 pastanagues
  • Una copa de conyac
  • Oli d'oliva
  • Maizena
  • 6 pomes Golden
  • Una cullerada de sucre

6 racions

Utensilis

Un ganivet elèctric;si no en tenim, haurem de tallar la carn amb un ganivet ben esmolat.

Elaboració

-Demanarem a la carnissera que ens lligui la carn perquè no es deformi.
-Les verdures, netes i pelades. Les trocejarem i reservarem.
-Salpebrarem la carn.
-En una cassola adequada al tamany de la llata, l'enrossirem per totes bandes amb l'oli ben calent; que la cobreixi fins la meitat.
-Encabat abocarem totes les verdures trocejades, 8 o 9 minuts i afegirem la copa de conyac.
-Taparem la cassola i afluixarem el foc al mínim, MÍNIM!, només destaparem per donar la volta a la carn a mitja cocció i la tornarem a tapar. Ha de coure amb “l'escalfor d'una espelma” durant unes quatre hores.
-Apagarem el foc i que reposi. Quan s'hagi refredat, treurem la llata amb molt de compte de que no se'ns trenqui, i la posarem ben tapada dintre de la nevera.
-Amb una cullera de servir treurem tot l'oli de la superfície, deixant només les verdures i la salsa que han fet durant la cocció amb la carn. Passarem aquesta salsa pel sedàs i la posarem novament al foc per lligar-la amb una mica de Maizena previamente diluïda en un dit d'aigua. Tot això ho hem de fer el dia abans.
-A l'endemà, amb la carn freda de la nevera, treurem els cordills i la tallarem. Jo ho faig amb el ganivet elèctric per aconseguir uns talls ben fins sense que es trenquin. Reservarem la carn tapada en una safata perquè es vagi temperant.
-Courem al forn les pomes partides per la meitat, amb uns grans de sucre per damunt.
Servirem els talls de carn amb la salsa ben calenta pel damunt i la poma com acompanyament.

Notes

Jo serveixo els talls de carn a temperatura ambient i la salsa, a part, ben calenta, però a l'hivern va bé escalfar una mica la carn; jo ho faig posant la safata damunt d'una cassola amb aigua bullent perquè el vapor la vagi escalfant.
Hi ha talls de vedella rostits que queden molt secs, si fem la part de la llata així lentament, ens quedarà molt melosa.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

9287 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: