Llom de porc rostit
												Categoria: 
						
						 Carns
 
						Carns
						
						
						
						
						
						
						
						
						
						
Ingredients
- 1 peça de llom sencera
- 2 cebes
- 2 o 3 pastanagues
- 2 tomàquets madur
- 1 fulla llaurer
- 1 gotet de vi ranci o conyac o vi blanc...
 5 racions
 5 racions
Elaboració
							Salpebrem generosament el llom.
Escalfem oli en una cassola i enrossim el llom per totes bandes amb el foc alt.
Mentre tallem a troços grans la ceba, la pastanaga, el tomàquet (en quatre troços, així després ens serà més fàcil separar la pell).
Abaixem el foc i tirem les verdures i el llorer i salem. 
Al cap de 20m, quan les verdures siguin més tovetes aboquem el gotet de vi, deixem evaporar l’alcohol, treiem la pell del tomàquet, que a hores d’ara ja estarà separada, afegim una mica d’aigua i i deixem coure a foc lent, durant 25-30 m. 
Un cop fet, treiem la peça de llom i la deixem refredar. 
Treiem la full de llorer i passem el sofregit pel pel túrmix. 
Tallem el llom a rodanxes primetes i les posem amb la salsa a la cassola. Que faci xup-xup uns minutets i ja ho tindrem llest per menjar-lo ara, o després o demà o per congelar. 
Aquest és una recepta una mica més entretinguda, però no cal estar-hi a sobre tota l’estona.  Si tenim la cassola gran, és bona idea fer dos talls sencers de llom i una mica més de verdures, trigarem el mateix i tindrem llom congelat per un altre dia, per congelar per carmanyoles, o pel dia que es presenten convidats...
														
 2h
 2h 
 Etiquetes: 
						Primers plats
 
						Etiquetes: 
						Primers plats  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 23763 visites.
 23763 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos 
  
 
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Postres i dolços
 Postres i dolços Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Altres
 Altres Entrepà
 Entrepà



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram