Arrossejat

Ingredients

  • 400 g. arròs (si pot ser, de la varietat ‘bomba')20 sardines de bona mida i ben fresques
  • 4 patates mitjanes
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • julivert
  • 1 tomàquet petit i madur
  • 1 cullerada de postres de pebre vermell dolç
  • 8 cullerades soperes d'oli d'oliva
  • 2 l. d'aigua
  • sal

Elaboració

Primer de tot ens posarem a fer el sofregit per a preparar el brou que utilitzarem per a coure l'arròs.
En una cassola gran, posem 4 cullerades d'oli d'oliva i sofregim la ceba trinxada i els alls tallats petits, a foc lent. Quan hagin enrossit lleument, hi afegim el tomàquet tallat en 4 trossos i ho deixem que sofregeixi be fins que l'aigua del tomàquet s'hagi evaporat. Trinxem una bona branqueta de julivert i la posem a dintre el sofregit, juntament amb les patates que haurem pelat i trencat en trossos. Es va remenant el sofregit, a fi i efecte que les patates no se'ns enganxin en el fons de l'olla i, quan estiguin un xic rosses hi afegim el pebre vermell dolç i molt ràpidament per a que no se'ns cremi el pebre, hi aboquem l'aigua i ho deixem a foc fort fins que es posi a bullir; ho salem al nostre gust i quan arrenqui el bull, deixem que coguin les patates uns 10 minuts i tot seguit hi posem les sardines, prèviament netes d'escata (treure el cap i les entranyes és opcional, recordem que és una recepta autènticament marinera) Deixem que arrenqui de nou el bull i ho deixem coure durant un parell de minuts. Colem el brou resultant i, en un lloc on es mantingui la escalfor, reservem les sardines i les patates, perquè, amb l'acompanyament d'una maionesa o un all i oli, ens farà de primer plat; si, primer menjarem el peix i desprès l'arròs.
Posem al foc, en una cassola plana, les 4 cullerades d'oli que ens han restat i l'arròs i, sense deixar de remenar en cap moment, l'anem enrossint. Quan tingui un color ben daurat, hi aboquem el brou suficient per cobrir l'arròs i mantenim la resta del brou ben calent per anar afegint-ne, si fa falta; ha de coure uns 20 minuts i el resultat ha de ser un arròs sec (sense gens de brou).
El sabor del plat i el resultat a taula pot ser diferent si substituïm les sardines per altres tipus de peix com: rap, escórpora, palangre... o, si a més a més hi posem crustacis com: crancs, galeres, gambes, escamarlans...


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1605 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!