Arrossejat
Categoria:
Arrossos i pastes
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 400 g. arròs (si pot ser, de la varietat ‘bomba')20 sardines de bona mida i ben fresques
- 4 patates mitjanes
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- julivert
- 1 tomàquet petit i madur
- 1 cullerada de postres de pebre vermell dolç
- 8 cullerades soperes d'oli d'oliva
- 2 l. d'aigua
- sal
Elaboració
Primer de tot ens posarem a fer el sofregit per a preparar el brou que utilitzarem per a coure l'arròs.
En una cassola gran, posem 4 cullerades d'oli d'oliva i sofregim la ceba trinxada i els alls tallats petits, a foc lent. Quan hagin enrossit lleument, hi afegim el tomàquet tallat en 4 trossos i ho deixem que sofregeixi be fins que l'aigua del tomàquet s'hagi evaporat. Trinxem una bona branqueta de julivert i la posem a dintre el sofregit, juntament amb les patates que haurem pelat i trencat en trossos. Es va remenant el sofregit, a fi i efecte que les patates no se'ns enganxin en el fons de l'olla i, quan estiguin un xic rosses hi afegim el pebre vermell dolç i molt ràpidament per a que no se'ns cremi el pebre, hi aboquem l'aigua i ho deixem a foc fort fins que es posi a bullir; ho salem al nostre gust i quan arrenqui el bull, deixem que coguin les patates uns 10 minuts i tot seguit hi posem les sardines, prèviament netes d'escata (treure el cap i les entranyes és opcional, recordem que és una recepta autènticament marinera) Deixem que arrenqui de nou el bull i ho deixem coure durant un parell de minuts. Colem el brou resultant i, en un lloc on es mantingui la escalfor, reservem les sardines i les patates, perquè, amb l'acompanyament d'una maionesa o un all i oli, ens farà de primer plat; si, primer menjarem el peix i desprès l'arròs.
Posem al foc, en una cassola plana, les 4 cullerades d'oli que ens han restat i l'arròs i, sense deixar de remenar en cap moment, l'anem enrossint. Quan tingui un color ben daurat, hi aboquem el brou suficient per cobrir l'arròs i mantenim la resta del brou ben calent per anar afegint-ne, si fa falta; ha de coure uns 20 minuts i el resultat ha de ser un arròs sec (sense gens de brou).
El sabor del plat i el resultat a taula pot ser diferent si substituïm les sardines per altres tipus de peix com: rap, escórpora, palangre... o, si a més a més hi posem crustacis com: crancs, galeres, gambes, escamarlans...
Etiquetes:
Paella
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1870 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Com talles l'escarola?
Caram! Ideal pel bon temps.
És molt fàcil de fer Sara, Si el vols treballar una mica també pots estendre i plegar la massa cada mitja horeta. El...
Això es com una hamburguesa vegetal, oi?
El bimi (també és conegut com broccolini, tenderstem o asparation) és un híbrid natural (no ha sigut modificat...