Arròs negra de sípia i marisc
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Paella
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1/2 Kg d'Arròs
- 1/2 kg de Sípia
- 5 Gambes vermelles tirant a petites
- 5 Escamarlans mitjanets
- 2 Cebes grans
- 4 Tomàquets madurs
- 100 g de Pèsols de conserva casolana
- Oli d'oliva
- 1/4 de litre de brou de peix
- 3 Dents d'all
- Sal
- Pebre negre mòlt
4 racions
Elaboració
Es renta la sípia, es talla a daus, es salpebra i es fregeix tapada.
Quan està llesta es reserva. Es trosseja la ceba petiteta, els alls no molt petits .
Ratllem el tomàquet. Fregim la ceba i quan comenci a daurar-se, hi posem els alls i la sípia.
Després, hi incorporem els tomàquets madurs i ho fregeix tot junt.
Mentre, es desfà la tinta de la sípia amb una mica d’aigua i es reserva.
Quan està llest es posa el sofregit en una paella i hi afegim l’arròs.
Li donem unes voltes i a continuació , hi afegim el brou de peix i la tinta de la sípia.
Es cou a foc fort durant 8 minuts, més tard posem el foc més baix durant 20-25 minuts.
Rectifiquem de sal i hi afegim una mica de pebre. Quan està a mitja cocció, hi posem les gambes i els escamarlans. Quan li falten uns 5 minuts, hi tirem els pèsols.
Transcorregut aquest temps ho provem i si està fet, es retira del foc i es deixa reposar 5 minuts abans de servir.
40min
Etiquetes:
Arros Arros negre Paella
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2840 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Sucre ja ho diu 4 cullerades superes 4 C/s i d'aigua unes gotes difícil quantificar unes gotes no té de quedar massa...
Cert. Jo de vegades també
La meva enhorabona per guanyar el concurs.
Está molt bo, ja ho veurás.
Doncs si. Gràcies