Arròs negra de sípia i marisc

Ingredients

  • 1/2 Kg d'Arròs
  • 1/2 kg de Sípia
  • 5 Gambes vermelles tirant a petites
  • 5 Escamarlans mitjanets
  • 2 Cebes grans
  • 4 Tomàquets madurs
  • 100 g de Pèsols de conserva casolana
  • Oli d'oliva
  • 1/4 de litre de brou de peix
  • 3 Dents d'all
  • Sal
  • Pebre negre mòlt

4 racions

Elaboració

Es renta la sípia, es talla a daus, es salpebra i es fregeix tapada.
Quan està llesta es reserva. Es trosseja la ceba petiteta, els alls no molt petits .
Ratllem el tomàquet. Fregim la ceba i quan comenci a daurar-se, hi posem els alls i la sípia.
Després, hi incorporem els tomàquets madurs i ho fregeix tot junt.
Mentre, es desfà la tinta de la sípia amb una mica d’aigua i es reserva.
Quan està llest es posa el sofregit en una paella i hi afegim l’arròs.
Li donem unes voltes i a continuació , hi afegim el brou de peix i la tinta de la sípia.
Es cou a foc fort durant 8 minuts, més tard posem el foc més baix durant 20-25 minuts.
Rectifiquem de sal i hi afegim una mica de pebre. Quan està a mitja cocció, hi posem les gambes i els escamarlans. Quan li falten uns 5 minuts, hi tirem els pèsols.
Transcorregut aquest temps ho provem i si està fet, es retira del foc i es deixa reposar 5 minuts abans de servir.

40min


Recepta de cuina de Arròs negra de sípia i marisc

L'arròs acabat de fer.
per Jordi Garcia Miguel

Recepta de cuina de Arròs negra de sípia i marisc

En el plat per degustar-lo
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2275 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!