Carbonada flamande
La carbonada flamande, també anomenada à la flamande, és un guisat de vedella i ceba flamenc, popular a Bèlgica i Flandes francesa.
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de: Bèlgica → Flandes
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un quilo de jarret o garreta de vedella
- 300 grams de gírgoles
- 300 grams de cansalada fresca
- Tres fulles de llorer
- Farina
- Sal
- Oli d'oliva
- Tres cebes tallades a juliana
- Sis alls laminats
- Sis pomes pelades, tallades a rodelles
- Vi blanc
- Dues cerveses (quintos)
- Dues pastanagues tallades a rodelles fines
6 racions
Elaboració
Agafem els talls de carn, els salem, els enfarinem, els fregim en una paella amb oli d'oliva, i quan són fregits, els reservem.
En una cassola fonda, fregim: les cebes, els alls, els bolets tallats a juliana, el llorer, les pastanagues, i la cansalada fresca, tallada a trossos menuts.
Quan tot plegat és cuit, afegim les dues cerveses, i un bon raig de vi blanc.
Seguidament, posem tota aquesta bressa en una safata fonda, per anar al forn, hi posem la carn al damunt cobrint la bressa, i ho enfornem a 180º, fins que la carn, és cuita.
A part, pelem les pomes, els hi traiem el cor, i les tallem a rodelles de tres centímetres de gruix, aproximadament.
Seguidament, cobrim tota la carn amb les pomes, ho tornem a enfornar, i quan veiem que les pomes ja estan daurades, ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes: La cuina de la carbonada Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3072 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.