Carbassó gratinat
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 kg de carbassó
- 1/2 kg de patates
- 1/2 kg de ceba
- Oli d'oliva
- 30 g de farina
- 30 g de mantega
- 600 cc de llet
- 100 g de formatge emmental ratllat
- Orenga, sal, pebre i nou moscada
5 racions
Elaboració
Pelem les patates, les renten i les tallem a trossets prims, com per fer truita.
Els carbassons semipelats, els tallem verticalment en quatre talls i després els tallem a rodanxetes primes.
Pelem la ceba i la tallem en juliana.
Posem la paella al foc amb abundant oli d'oliva.
Quan l'oli està calent, tirem les patates i les deixem fer a foc viu durant 3 minuts.
Afegim la ceba, salem i ho deixem fer tot durant 10 minuts més.
Quan la patata i la ceba estan fregides, les treiem del foc i les colem per tal que escorrin l'oli.
Amb el mateix oli, fregim el carbassó i el deixem fer durant 12 minuts.
Després de fregir-lo, escorrem el carbassó per treure-li l'oli.
Quan les verdures estan ben escorregudes, les barregem de manera uniforme.
Posem les verdures en una plata per enfornar i tirem per sobre orenga i una mica de pebre.
Preparem la beixamel desfent la mantega i afegim la farina deixant que es fregeixi a foc lent.
Afegim la llet tèbia, posem sal i nou moscada i la fem bullir durant un parell de minuts sense deixar de remenar.
Tirem la beixamel per sobre de les verdures incorporant-la de manera que vagi penetrant.
Finalment li posem el formatge ratllat per sobre i deixem coure al forn ja calent, a 180 graus, durant 10 minuts (a dalt i a baix).
45min
Notes
També es pot fer sense patates
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2982 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Jo també hi afegeixo uns quants pèsols
Moltes grácies Quim. Els tornaré a fer tal com tu els fas.
Hola Quim. A mi m'agradava molt fer els seitons en vinagre pero ja no els faig perque diuen que primer s'han de congelar...
Gracies per la correcció. Es important escriure bé la nostra llengua
Avui sí que puc accedir a les receptes