Carbassó gratinat

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 1 kg de carbassó
  • 1/2 kg de patates
  • 1/2 kg de ceba
  • Oli d'oliva
  • 30 g de farina
  • 30 g de mantega
  • 600 cc de llet
  • 100 g de formatge emmental ratllat
  • Orenga, sal, pebre i nou moscada

5 racions

Elaboració

Pelem les patates, les renten i les tallem a trossets prims, com per fer truita.
Els carbassons semipelats, els tallem verticalment en quatre talls i després els tallem a rodanxetes primes.
Pelem la ceba i la tallem en juliana.
Posem la paella al foc amb abundant oli d'oliva.
Quan l'oli està calent, tirem les patates i les deixem fer a foc viu durant 3 minuts.
Afegim la ceba, salem i ho deixem fer tot durant 10 minuts més.
Quan la patata i la ceba estan fregides, les treiem del foc i les colem per tal que escorrin l'oli.
Amb el mateix oli, fregim el carbassó i el deixem fer durant 12 minuts.
Després de fregir-lo, escorrem el carbassó per treure-li l'oli.
Quan les verdures estan ben escorregudes, les barregem de manera uniforme.
Posem les verdures en una plata per enfornar i tirem per sobre orenga i una mica de pebre.
Preparem la beixamel desfent la mantega i afegim la farina deixant que es fregeixi a foc lent.
Afegim la llet tèbia, posem sal i nou moscada i la fem bullir durant un parell de minuts sense deixar de remenar.
Tirem la beixamel per sobre de les verdures incorporant-la de manera que vagi penetrant.
Finalment li posem el formatge ratllat per sobre i deixem coure al forn ja calent, a 180 graus, durant 10 minuts (a dalt i a baix).

45min

Notes

També es pot fer sense patates


Recepta de cuina de Carbassó gratinat

Carbassó gratinat
per Àngels Fernández Guillén

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2720 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

1 comentaris:

Almodis de la Marca diu:
Ho vaig fer ahir al vespre, com que no tenia carbassons vaig canviar-ho per porros. També va que dar boníssim. Un plat força senzill, ràpid i molt bo, just el que m'interessa


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: