Rösti de patates

Categoria:
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 4 patates grans que no es desfacin, (aproximadament un quilo)z.B. Urgenta
  • Mantega
  • Sal i oli

4 racions

Elaboració

En aquest plat les patates queden al dente, raó per la que farem una primera cocció, només de deu minuts, en aigua amb sal. Si es fa un dia per l'altre millor, i es reserven a la nevera després d'haver-los eliminat la pell
Agafarem un cassó i posarem les patates ben netes i amb la pell, aigua fins cubrir-les i sal, fins que bullin durant 10 minuts. Després les posarem amb aigua ben freda perquè aturin la seva cocció i les deixarem refredar bé.
Per altre banda agafarem un ratllador i pels forats més gruixuts ratllarem les patates quan siguin fredes.
Un cop tot ben ratllat, es salpebre i es rega amb un rajolí de mantega desfeta.
Per coure es fan com una truita o mini-hamburgueses i es fregeixen amb mantega i un rajolí d'oli perque aquesta no es cremi, fins que quedi una capa doradeta i cruixent, per ambdós costats.

Notes

Aquesta recepta és de Suïssa, es pot afegir al Rösti: o ceba, o cansalada, o bacó fumat, o formatge gruyère o emmental, això segons el Kanto o Regio on es mengi. Es pot servir amb rodanxes de salsitxa fregida amb salsa de ceba i ou fregit
Animeu-vos a provar-ho que és ben fàcil de fer i agrada molt, sobretot als nens!!!!!


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1605 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: