New York cheesecake

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Estats Units (EUA) → Nova York
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 200 g de galetes Maria
  • 100 g de mantega
  • 30 g de farina
  • Vainilla (beina o aroma)
  • 200 ml de crema agra
  • Pell de llimona ratllada
  • El suc de mitja llimona
  • 900 g de crema de formatge de l'estil Philadelphia o mascarpone
  • 330 g de sucre,
  • 100 ml de llet
  • 4 ous
  • 250 g de fruits dels bosc
  • 75-100 g de sucre

Elaboració

Per preparar la base, es trituren les galetes Maria, es barregen amb els 100 g de mantega fosa i es forra un motlle desmuntable prement bé amb les puntes dels dits. Es reserva a la nevera.
Per preparar el farcit, es barreja la crema agra* amb els 30 g de mantega i la vainilla i es reserva.
D'altra banda, es barregen els 900 g de crema de formatge amb els 330 g de sucre, la pell de llimona ratllada i el suc de llimona. Després s'afegeixen els ous d'un a un. Finalment s'incorpora la barreja de crema agra i la llet i s'aboca tot al motlle, Es cou al forn ja escalfat a 175ºC durant 1 hora. Passat aquest temps, s'apaga el forn i es deixa reposar a dins durant tres o quatre hores.
Abans de servir, es posen les fruites del bosc en un cassó amb un raget d'aigua i el sucre, es deixa bullir a foc lent fins que agafi consistència. Es treu el pastís del motlle, s'hi posa la barreja per damunt i se serveix.
*Si no trobeu crema agra a la botiga, la podeu preparar barrejant 200 ml. de crema de llet 35% matèria grassa amb el suc de mitja llimona i un pessic de sal, barregeu durant uns minuts fins que la crema tingui una consistència espessa.

1h 40min

Notes

Es recomanable treballar amb tots els ingredients a temperatura ambient, perquè serà més fàcil barrejar-los.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4264 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amiga Teresa, si vas a les meves receptes podras veure la recepta del " pastis de formatge fred ". És un pastis semblant peró fet tot en fred. Jo crec que t'hagradara. Rep una abraçada. Quim Lleonart.
Teresa Artigas diu:
Gràcies xef, ara mateix la miro i en prenc nota!

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: