Pèsols negres refregits (refritos) a la mexicana

A mèxic un plat molt popular són els frijoles refritos. He adaptat la tècnica per fer els pèsols negres amb una recepta inspirada en la manera de cuidar els frijoles refritos. El resultat és una manera diferent per coure els pèsols negres.

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • • 3 tasses de pèsols negres cuits.
  • • ⅓ tassa de ceba blanca picada molt fina.
  • • 3 cullerades de llard o oli d’oliva verge o una combinació dels dos.
  • • Un got de vi de cuina o de vi ranci. Per acompanyar uns totopos (tortilla de blat de moro fregida). En venen d’envasats amb altres noms.
  • • Corregir de sal.

4 racions

Elaboració

• Escalfa el llard i l’oli en una olla a foc mig o baix.
• Comença per fregir les cebes fins que quedin transparents.
• Afegeix els pèsols i un cop escalfats, escalfa’ls amb un esclafador metàl·lic, de fusta o de plàstic fins a formar una pasta molt fina. Cal assegurar-se que les cebes quedin ben esclafades.
• Afegeix el got de vi i deixa evaporar l’alcohol.
• Afegeix una mica d’oli i fregeix durant 5 minuts la pasta (vigilant que no es cremi).
• Per servir-los es posen en un plat i s’hi claven els totopos.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

481 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'octubre:

Ous farcits de carn gratinats
Ous farcits de carn gratinats
Arrossos i pastes
Tarta de poma
Tarta de poma
Postres i dolços
La clotxa
La clotxa
Altres Entrepà
Fabada asturiana
Fabada asturiana
Llegums i verdures
Pa fàcil a casa
Pa fàcil a casa
Altres Pa
Strudel de bròquil
Strudel de bròquil
Llegums i verdures
Cóc de plàtan
Cóc de plàtan
Postres i dolços
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes i cremes Sopa
Pa de pessic de melmelada
Pa de pessic de melmelada
Postres i dolços Pastís

Veure receptes d'octubre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: