Pèsols negres refregits (refritos) a la mexicana

A mèxic un plat molt popular són els frijoles refritos. He adaptat la tècnica per fer els pèsols negres amb una recepta inspirada en la manera de cuidar els frijoles refritos. El resultat és una manera diferent per coure els pèsols negres.

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • • 3 tasses de pèsols negres cuits.
  • • ⅓ tassa de ceba blanca picada molt fina.
  • • 3 cullerades de llard o oli d’oliva verge o una combinació dels dos.
  • • Un got de vi de cuina o de vi ranci. Per acompanyar uns totopos (tortilla de blat de moro fregida). En venen d’envasats amb altres noms.
  • • Corregir de sal.

4 racions

Elaboració

• Escalfa el llard i l’oli en una olla a foc mig o baix.
• Comença per fregir les cebes fins que quedin transparents.
• Afegeix els pèsols i un cop escalfats, escalfa’ls amb un esclafador metàl·lic, de fusta o de plàstic fins a formar una pasta molt fina. Cal assegurar-se que les cebes quedin ben esclafades.
• Afegeix el got de vi i deixa evaporar l’alcohol.
• Afegeix una mica d’oli i fregeix durant 5 minuts la pasta (vigilant que no es cremi).
• Per servir-los es posen en un plat i s’hi claven els totopos.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

48 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: