Pèsols negres refregits (refritos) a la mexicana
A mèxic un plat molt popular són els frijoles refritos. He adaptat la tècnica per fer els pèsols negres amb una recepta inspirada en la manera de cuidar els frijoles refritos. El resultat és una manera diferent per coure els pèsols negres.
Categoria:
Llegums i verdures
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- • 3 tasses de pèsols negres cuits.
- • ⅓ tassa de ceba blanca picada molt fina.
- • 3 cullerades de llard o oli d’oliva verge o una combinació dels dos.
- • Un got de vi de cuina o de vi ranci. Per acompanyar uns totopos (tortilla de blat de moro fregida). En venen d’envasats amb altres noms.
- • Corregir de sal.
4 racions
Elaboració
• Escalfa el llard i l’oli en una olla a foc mig o baix.
• Comença per fregir les cebes fins que quedin transparents.
• Afegeix els pèsols i un cop escalfats, escalfa’ls amb un esclafador metàl·lic, de fusta o de plàstic fins a formar una pasta molt fina. Cal assegurar-se que les cebes quedin ben esclafades.
• Afegeix el got de vi i deixa evaporar l’alcohol.
• Afegeix una mica d’oli i fregeix durant 5 minuts la pasta (vigilant que no es cremi).
• Per servir-los es posen en un plat i s’hi claven els totopos.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
48 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.