Sípia farcida de botifarra (es pot fer amb calamar)

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1. 2 sípies, de mida grossa-mitjana, netes amb la bossa sencera per poder farcir-les, podeu demanar a la peixateria que us les preparin, tentacles inclosos i que us reservin la melsa de les dues sípies.
  • 2. 1 tros de 50g aprox. de botifarra crua (al Berguedà en diem tastet).
  • 3. All i julivert, poden ser secs i envasats.
  • 4. Pebre negre amb gingebre (els venen envasats en un molinet per trinxar-los junts).
  • 5. Pa ratllat, en alguns llocs en diuen galeta picada.
  • 6. Sal.
  • 7. Oli d’oliva verge.
  • 8. Vi de cuina.
  • 9. Escuradents per cosir les bosses de les sípies un cop farcides.

2 racions

Elaboració

1.Esparraqueu la botifarra i elimineu el budell que la recobreix, barregeu-la amb la galeta picada, l’all i el julivert, la melsa i salpebreu.
2. En una paella petita amb poc oli i a temperatura mitja, coeu el barreja de carn, melsa i herbes. Aneu remenant la carn fins que estigui cuita però no torrada. Reserveu.
3. Un cop al carn estigui freda, barregeu-la amb els tentacles que haureu tallat a trossets, tot plegat serà el farciment de les nostres sípies.
4. Farciu les sípies amb la carn i els tentacles, sense atiborrar les sípies per evitar que s’obrin al coure, cosiu la boca amb els escuradents.
5. En una cassola poseu les dues sípies, amb l’oli i el vi a parts iguals de manera que arribin a mitja alçada de les sípies.
6. Coeu a foc baix durant una hora (aprox.) fins que les sípies estiguin toves (és a dir cuites), assegureu-vos d’anar rectificant de sal.
Ja podeu emplatar.

1h 30min

Notes

Es poden acompanyar de cols de brussel·les o la verdura que més us agrada


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

56 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: