Sípia farcida de botifarra (es pot fer amb calamar)
												Categoria: 
						
						 Peixos i mariscos
 
						Peixos i mariscos
						
						
						
						Tipus de plat: Rostit
						
						
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Mitjana
						
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració
													Ingredients
- 2 sípies, de mida grossa-mitjana, netes amb la bossa sencera per poder farcir-les, podeu demanar a la peixateria que us les preparin, tentacles inclosos i que us reservin la melsa de les dues sípies.
- 1 tros de 50g aprox. de botifarra crua (al Berguedà en diem tastet).
- All i julivert, poden ser secs i envasats.
- Pebre negre amb gingebre (els venen envasats en un molinet per trinxar-los junts).
- Pa ratllat, en alguns llocs en diuen galeta picada.
- Sal.
- Oli d’oliva verge.
- Vi de cuina.
- Escuradents per cosir les bosses de les sípies un cop farcides.
 2 racions
 2 racions
Elaboració
							1.Esparraqueu la botifarra i elimineu el budell que la recobreix, barregeu-la amb la galeta picada, l’all i el julivert, la melsa i salpebreu.
2. En una paella petita amb poc oli i a temperatura mitja, coeu el barreja de carn, melsa i herbes. Aneu remenant la carn fins que estigui cuita però no torrada. Reserveu.
3. Un cop al carn estigui freda, barregeu-la amb els tentacles que haureu tallat a trossets, tot plegat serà el farciment de les nostres sípies.
4. Farciu les sípies amb la carn i els tentacles, sense atiborrar les sípies per evitar que s’obrin al coure, cosiu la boca amb els escuradents.
5. En una cassola poseu les dues sípies, amb l’oli i el vi a parts iguals de manera que arribin a mitja alçada de les sípies.
6. Coeu a foc baix durant una hora (aprox.) fins que les sípies estiguin toves (és a dir cuites), assegureu-vos d’anar rectificant de sal.
Ja podeu emplatar.
														
 1h 30min
 1h 30min 
Notes
Es poden acompanyar de cols de brussel·les o la verdura que més us agrada
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 2013 visites.
 2013 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Carns
 Carns Llegums i verdures
 Llegums i verdures 
  Guisat
 Guisat Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Ous i làctics
 Ous i làctics 
  
  
 
 Postres i dolços
 Postres i dolços
 Altres
 Altres



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram