Melmelada de maduixes
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Confitures
Estació: primavera estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1Kg de Maduixes, si pot ser ben madures
- 1/2Kg de Sucre
- Aigua
- Segons la quantitat que vulguis fer, la proporció és la meitat de pes de sucre que de maduixes.
Utensilis
Olla no molt fonda.
Cullera i/o espàtula de fusta per remanar.
Pots de conserva amb tap de rosca per poder fer bullir la melmelada al bany maria.
Elaboració
Netejar bé les maduixes, treure la part superior de les fulles i trosejar-les.
Poseu la fruita dins una olla (escolliu la dimensió segons quantitat. Que la fruita no quedi molt atapaïda).
Afegiu el sucre.
Poseu aigua just fins a cubrir el contingut.
Deixeu que bulli una estona, tot anant remenant de tant en tant.
Quan la fruita ja sigui toba, ho tritureu amb un "túrmix". Fins que quedi fí o segons el gust.
Deixeu que bulli un mínim 1h 30min. mínim anant remenant de tant en tant perquè no s'enganxi el sucre.
Heu de veure com es va reduïnt i adquirint la textura cada cop més espessa semblant a la melmelada.
Poseu la melmelada en potets amb tap de rosca (previament esterilitzats) i feu-los bullir al bany maria uns 5min. mínim.
Els pots queden tancats al buit i així permet que es conservi.
2h
Notes
A l'hora de triar els pots penseu amb el vostre consum. Jo escollo pots petits per no tenir-los massa temps destapats.
Recepta obtinguda de http://cuinetes.bloks.cat
Etiquetes: Berenar Confitura Dolç Esmorçar Fruita Maduixes Melmelada Postres Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4642 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.