Espineta amb cargolins

Categoria:
Típica de: Espanya → Tarragona
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Uns trossos d`spineta
  • 900 de cargolins
  • 2 cebes tallades finíssimes
  • 3 tomàquets madurs ratllats
  • 1/2 kg de patates tallades a trossos mitjans
  • Oli
  • Sal
  • Aigua

Per fer la picada:

  • 1 grapat d`ametlles
  • 2 grans d`all
  • Pa fregit
  • Vi ranci
  • Brins de safrà
  • Julivert

4 racions

Elaboració

Poseu a dessalar l'espineta amb aigua durant 24 hores.
Netegeu els cargolins, bulliu-los i reserveu-los.
A part, emboliqueu el safrà en un paper d'alumini, passeu-lo un parell de cops per una flama per torrar-lo una mica i prepareu la picada amb el safrà, les ametlles, els alls, el julivert, el pa fregit i el vi ranci.
En una cassola amb una mica d'oli, sofregiu-hi la ceba picada, afegiu-hi el tomàquet triturat i un cop cuit el sofregit, poseu-hi les patates tallades a daus, doneu-hi unes voltes, tireu-hi l'aigua i quan arrenqui el bull, afegiu-hi l'espineta, els cargolins i la picada.
Remeneu-ho bé, rectifiqueu-ho de sal i passats 3 o 4 minuts, ja ho podreu servir.

Notes

L`espineta es els ganyims o part prima de la carn de la tonyina salada. Aquest guisat d'origen mariner, es pot degustar principalment en la major celebració de la ciutat de Tarragona, les festes de Santa Tecla, que formen part de les Festes d'interès turístic nacional (Espanya), i que se celebren a finals de setembre, i durant tot l'any en alguns restaurants de cuina tradicional catalana


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3980 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Joan Corminas diu:
Recepta dedicada al company Jordi, perquè gaudeixi d'aquest plat

Afegir comentari
 

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: