Espineta amb cargolins

Categoria:
Origen: Espanya → Tarragona
Dificultat: Mitjana

ValoraciĂł: ***** 5/5 (1 valoracions) Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • Uns trossos d`spineta
  • 900 de cargolins
  • 2 cebes tallades finĂ­ssimes
  • 3 tomĂ quets madurs ratllats
  • 1/2 kg de patates tallades a trossos mitjans
  • Oli
  • Sal
  • Aigua

Per fer la picada:

  • 1 grapat d`ametlles
  • 2 grans d`all
  • Pa fregit
  • Vi ranci
  • Brins de safrĂ 
  • Julivert

4 racions

ElaboraciĂł

Poseu a dessalar l'espineta amb aigua durant 24 hores.
Netegeu els cargolins, bulliu-los i reserveu-los.
A part, emboliqueu el safrĂ  en un paper d'alumini, passeu-lo un parell de cops per una flama per torrar-lo una mica i prepareu la picada amb el safrĂ , les ametlles, els alls, el julivert, el pa fregit i el vi ranci.
En una cassola amb una mica d'oli, sofregiu-hi la ceba picada, afegiu-hi el tomĂ quet triturat i un cop cuit el sofregit, poseu-hi les patates tallades a daus, doneu-hi unes voltes, tireu-hi l'aigua i quan arrenqui el bull, afegiu-hi l'espineta, els cargolins i la picada.
Remeneu-ho bĂŠ, rectifiqueu-ho de sal i passats 3 o 4 minuts, ja ho podreu servir.

Notes

L`espineta es els ganyims o part prima de la carn de la tonyina salada. Aquest guisat d'origen mariner, es pot degustar principalment en la major celebració de la ciutat de Tarragona, les festes de Santa Tecla, que formen part de les Festes d'interès turístic nacional (Espanya), i que se celebren a finals de setembre, i durant tot l'any en alguns restaurants de cuina tradicional catalana


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Espineta amb cargolins

Enllaça aquesta recepta:

390 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.



1 comentaris:

Joan Corminas diu:
Recepta dedicada al company Jordi, perquè gaudeixi d'aquest plat


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!