Cargols dolços i picants
Categoria:
Altres
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 i 1/4 kg de Cargols
- 1 Ceba
- 3 grans d`all
- 2 Tomàquets madurs
- 1 Bitxo
- 100 g de Cansalada tallada a daus
- 100 g de Salsitxa tallada petita
- Un Tall de pernil
- 1 got de Moscatell
- Oli
- Sal
- Aigua
- Per fer la picada: Julivert i 1 grapat d`avellanes
Elaboració
Feu bullir els cargols com de costum.
En una cassola sofregiu la cansalada, el pernil i les salsitxes, i retireu-ho.
En el mateix oli hi feu un sofregit amb la ceba, l’all, el tomàquet i el bitxo.
Quan estigui ben fet hi afegiu una cullerada de farina, ho remeneu, ho deixeu coure uns instants i hi afegiu el moscatell.
Mulleu-ho amb l’aigua de bullir els cargols.
Afegiu-hi els cargols i deixeu-ho coure uns 15 minuts més.
A mitja cocció afegiu-hi la picada i la carn.
Notes
S’hi pot posar conill, en comptes de la cansalada i la salsitxa.
Es poden fer sense la carn de porc.
S’hi pot afegir un raig d’anís al final de la cocció.
Es pot lligar amb pa ratllat, pa fregit o galetes, en lloc de farina.
Es pot afegir safrà a la picada.
Es pot afegir xocolata a la picada.

Etiquetes:
Cargols
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1162 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c