AlbergĂ­nies farcides a la mallorquina

Categoria:
Recepta per
Origen: Espanya → Mallorca
EstaciĂł:
Dificultat: Mitjana

ValoraciĂł: Encara no te valoracions Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • 4 albergĂ­nies mitjanes
  • 1/2 Kg de carn picada de porc
  • 2 rovells d'ou
  • 2 dents d'all
  • 1 ceba mitjana
  • 8 tomĂ quets de ramallet
  • 8 galetes d'Inca triturades o pa ratllat
  • 4 branquetes de julivert
  • 4 branquetes de moraduix o orenga
  • Sal, pebre negre i oli d'oliva verge

4 racions

ElaboraciĂł

Es renten les albergĂ­nies i es tallen les cues. Es posen a bullir senceres amb aigua. Han de bullir fins que estiguin toves. Una vegada bullides es treuen de l'aigua i es deixen que es refredin.
Es prepara una plata de forn amb uns rajolinets d'oli d'oliva. Les albergĂ­nies es trallen per la meitat, de dalt a baix, i amb una collera es va buidant la polpa i es deposita en un bol. Una vegada buidades es posen a la plata del forn una al costat d'altra. Amb l'ajut d'una forquilla es va axafant la polpa de les albergĂ­nies que heu dipositat al bol. A continuaciĂł se li afageix la carn picada i es segueix remanant i axafant a la vegada. Quan ho teniu ben remanat li afagiu les dues dents d'all tallats a daus molt petits, la ceba tallada a dauets, el julivert tallat ben petit, els dos rovells d'ou, les fulles del moraduix tallades ben petiques, un polsim de sal i un polsim de pebre negre. Continueu remenant per tal que tot quedi ben mesclat.
A continuaciĂł, amb l'ajut d'una collera, aneu farcint les albergĂ­nies que teniu reservades en la plata del forn. A continuaciĂł li poseu per sobre les galetes d'Inca triturades o el pa ratllat. Poseu la plata al forn, previament escalfat, a una temperatura de 180 graus. Ha d'estar com a mĂ­nim una hora.
En una paella amb un rajolinet d'oli feu un sofregit amb el tomĂ quet de ramallet triturat afagint-hi un polsim de sal. El sofregit ha de quedar una mica lĂ­quid.
Quan hagin passat uns tres quarts d'hora de cocciĂł del forn, afagiu amb l'ajut d'una collera el tomĂ quet sofregit per damunt de les albergĂ­nies. Deixeu que es facin un quart d'hora mĂŠs.

2h

Notes

És una menja que en l'actualitat es pot preparar en qualsevol estació ja que els ingredients es poden trobar tot l'any però l'època adient és l'estiu ja que les albergínies són hortalisses d'aquesta estació.

Personalment m'agrada menjar-les acompanyades de patates de Sa Pobla fregides amb unes dents d'all. Aconsello per aquest menjar un bon criança DO Binissalem o Pla de Llevant.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxida a: AlbergĂ­nies farcides a la mallorquina

Enllaça aquesta recepta:

8948 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.




Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!