Peix al forn cuit amb fumet

Categoria:
Recepta per
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 2 raps de un mig quilo més o menys
  • 1 lluç de palangre de uns 1 quilo més o menys
  • 4 patates
  • 4 pastanagues
  • 2 tomàquets
  • 2 cebes grosses
  • 1 pols de sal
  • 1 pols de pebre negre molt

Per fer el fume't:

  • Els caps del rap i el lluç
  • 1 ceba
  • 1 branca de api

2 racions

Elaboració

Comencem netejant el peix de cap i tripa i en reservem els caps
En el cas de el rap, pensem sempre a guardar el fetge i les galtes,i si ens ho fan a la peixateria, ho demanem que ens ho donin, el dia que fem un suquets ens servirà
Rentem el peix i l reservem en en una escorredora
Posem una olla al foc amb els ingredients per fer el fume't que vagi fent
Mentrestant preparem una plata de forn i posem la patata a rodelles,la pastanaga també a rodelles,la ceba també a rodelles i el tomàquet a trossos
Passat una mitja hora de bullir el fume't el colem amb un xino i el fem servir per mullar les verdures de la plata, sempre guardant una mica per si durant la cocció en necessitem
Un cop hagi cuit la verdura uns deu minuts afegim el peix a la plata i amb el mateix suc de la plata mullem el peix
Salpebrem una mica tot i fem coure uns deu minuts més
Durant la cocció anem vigilant si li fa falta afegir una mica de suc , tenim el fume't que hem reservat
Un cop cuit, retirem del forn i bon profit!

2h


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2842 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

1 comentaris:

Dolça diu:
Aquesta cassola de peix és un autèntica festa!


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!