Pastís salat de formatge i pera
Recepta siciliana original
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de: Itàlia → Sicilia
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 1 Full de pasta brisa
- 2 Peres grosses madures.
- 200 gr Formatge Gouda ratllat.
- 1 Taco formatge Gorgonzola.
- Anous
- Mel
- Fulles fresques d'alfàbrega.
6 racions
Utensilis
Motlle reposter de 30 cm
Elaboració
En un motllo baix de cuina d'uns 25-30 cm, hi posem paper sulfurat. A sobre el full de pasta brisa. Al fons el formatge Gouda ratllat, i a sobre repartit el formatge gorgonzola (al ser un formatge intens, al gust, jo he posat més o menys mig taco). Afegim les fulles d'alfàbrega (4 o 5 trossejades).
Tallem les peres a talls no massa gruixuts, i els posem per sobre els formatges en rotllana. Afegim anous trossejades.
Precalentem el forn a 190-200 graus, posició =, i a mitja alçada, i enfornem uns 35-40 minuts. Fins que la pasta brisa agafa color.
Un cop tret del forn, hi afegim mel per sobre al gust.
Es més bo calent o tebi, amb el formatge fos, malgrat que fred també passa molt bé.
50min
Notes
Amb vi dolç o ranci, o una bona ratafia, lliga molt bé.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
320 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.