Patates farcides de bacallà

Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: *** 3/5 (3 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • 8 patates mitjanes/grans
  • 500 grs. de bacallà dessalat
  • 200 c.c. de crema de llet
  • un manat de ceba tendra
  • 3 grans d'all
  • Formatge ratllat per gratinar
  • Una copeta de vi blanc
  • Una cullerada de mantega
  • Oli d'oliva
  • Un xic de pebre negre en pols.

5 racions

Elaboració

Renteu les patates i poseu-les senceres a coure al forn, sense pelar-les.
Un cop cuites, peleu-les, talleu-les per la meitat i buideu-les en forma de barqueta amb cura de no trencar-les; jo empro l'estri de buidar el cor a les pomes. Poseu dins d'un plat la polpa de patata que us ha sobrat, afegiu-hi la cullerada de mantega, i xafeu-la amb una forquilla. Reserveu.
Sofregiu la ceba tendra i els alls tot ben picoladet. Quan el sofregit hagi enrossit, tireu-hi la copeta de vi i espereu a que s'hagi evaporat l'alcohol abans d'abocar-hi el bacallà ben escorregut i esmicolat. Deixeu coure el conjunt pocs minuts i afegiu-hi la crema de llet, el xic de pebre i la polpa de patata xafada. Remeneu i, quan comenci novament la cocció, deixeu que faci xup xup uns instants i ja podeu apagar el foc.
Farciu les barquetes de patata, poseu-hi formatge ratllat al damunt i gratineu-les al forn.

Notes

Pel meu gust no cal afegir sal doncs amb la que desprèn el bacallà ja és suficient.

La recepta original la va donar fa molts anys el restaurant Masia Bou al programa Cuines de TV3; jo la he modificat lleugerament.


Recepta de cuina de Patates farcides de bacallà

Patates farcides de bacallà
per Alícia Ribot i Sabaté

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Enllaça aquesta recepta:

2174 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Laura Gallardo diu:
Quina bona pinta!


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!