Patates farcides de bacallà
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 8 patates mitjanes/grans
- 500 grs. de bacallà dessalat
- 200 c.c. de crema de llet
- un manat de ceba tendra
- 3 grans d'all
- Formatge ratllat per gratinar
- Una copeta de vi blanc
- Una cullerada de mantega
- Oli d'oliva
- Un xic de pebre negre en pols.
5 racions
Elaboració
Renteu les patates i poseu-les senceres a coure al forn, sense pelar-les.
Un cop cuites, peleu-les, talleu-les per la meitat i buideu-les en forma de barqueta amb cura de no trencar-les; jo empro l'estri de buidar el cor a les pomes. Poseu dins d'un plat la polpa de patata que us ha sobrat, afegiu-hi la cullerada de mantega, i xafeu-la amb una forquilla. Reserveu.
Sofregiu la ceba tendra i els alls tot ben picoladet. Quan el sofregit hagi enrossit, tireu-hi la copeta de vi i espereu que s'hagi evaporat l'alcohol abans d'abocar-hi el bacallà ben escorregut i esmicolat. Deixeu coure el conjunt pocs minuts i afegiu-hi la crema de llet, el xic de pebre i la polpa de patata xafada. Remeneu i, quan comenci novament la cocció, deixeu que faci xup-xup uns instants i ja podeu apagar el foc.
Farciu les barquetes de patata, poseu-hi formatge ratllat al damunt i gratineu-les al forn.
Notes
Pel meu gust no cal afegir sal perquè amb la que desprèn el bacallà ja és suficient.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Enllaça aquesta recepta:
5506 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.