Patates farcides de bacallà
Ingredients
- 8 patates mitjanes/grans
- 500 grs. de bacallà dessalat
- 200 c.c. de crema de llet
- un manat de ceba tendra
- 3 grans d'all
- Formatge ratllat per gratinar
- Una copeta de vi blanc
- Una cullerada de mantega
- Oli d'oliva
- Un xic de pebre negre en pols.
5 racions
Elaboració
Renteu les patates i poseu-les senceres a coure al forn, sense pelar-les.
Un cop cuites, peleu-les, talleu-les per la meitat i buideu-les en forma de barqueta amb cura de no trencar-les; jo empro l'estri de buidar el cor a les pomes. Poseu dins d'un plat la polpa de patata que us ha sobrat, afegiu-hi la cullerada de mantega, i xafeu-la amb una forquilla. Reserveu.
Sofregiu la ceba tendra i els alls tot ben picoladet. Quan el sofregit hagi enrossit, tireu-hi la copeta de vi i espereu a que s'hagi evaporat l'alcohol abans d'abocar-hi el bacallà ben escorregut i esmicolat. Deixeu coure el conjunt pocs minuts i afegiu-hi la crema de llet, el xic de pebre i la polpa de patata xafada. Remeneu i, quan comenci novament la cocció, deixeu que faci xup xup uns instants i ja podeu apagar el foc.
Farciu les barquetes de patata, poseu-hi formatge ratllat al damunt i gratineu-les al forn.
Notes
Pel meu gust no cal afegir sal doncs amb la que desprèn el bacallà ja és suficient.
La recepta original la va donar fa molts anys el restaurant Masia Bou al programa Cuines de TV3; jo la he modificat lleugerament.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Enllaça aquesta recepta:
3318 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Hola Josep, disculpa el retard en respondre; fins avui no havia vist la teva pregunta. Sí, pots multiplicar per tres tots...
Serà qüestió de provar-ho, gràcies Quim!
Jo els bullo màxim 6 o 7 minuts; son boníssims!
Hola Quim, abans de fer aquesta salsa voldria que em diguis si un cop feta domina molt el gust de cervesa. Motes gràcies!
Bona tarda, Aquest plat jo sovint el faig, però no poso mai el peix fins que les patates son cuites doncs, un llom de peix...