Irish apple pie

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Irlanda
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Per la massa:

  • 225 gr de farina
  • Una mica de sal
  • 55 gr de margarina
  • 55 gr de mantega
  • 2 culleradetes de sucre (1 teaspoon = 5 ml)
  • 1 ou batut
  • Petita quantitat d'aigua
  • Petita quantitat de llet

Per al farciment:

  • 800gr de pomes per cuinar (les que més us agradin)
  • 55 gr de sucre en pols

Utensilis

Pinzell per pintar el pastís amb la llet

Elaboració

Prescalfar el forn a 200 graus.
Primer farem la massa per l'"apple pie". Barregem la farina, la mantega i la margarina en un bol fins que sembli pa ratllat. És millor si ho fem amb la punta dels dits i no pas amb el palmell de la mà, així la massa quedarà molt més fresca.
Afegim les dues culleradetes de sucre i l'ou batut i ho seguim barrejant tot amb les mans fins que quedi una massa uniforme i compacte. Si queda molt eixuta li podem afegir una mica d'aigua freda, poc a poc amb una cullera. Ha de quedar compacte com una bola.
Seguim massetjant la massa durant uns minuts.
Posem la massa en paper de film o una bosseta de plàstic transparent i la deixem reposar a la nevera durant 30 minuts
Mentre la massa reposa a la nevera, pelem i tallem les pomes, Treient-lis el cor, les posem en un bol amb el sucre i barregem.
Posem una mica de farina sobre el taulell on estem treballant i comencem a arrodonir la meitat de la massa amb un rodet.
Posem el plat que farem servir sobre la massa que acabem de formar i tallem en cercle la part que necessitarem. posem la massa al plat i afegim damunt la barreja de pomes amb sucre que teniem en un bol.
Agafem l'altre meitat de la massa i repetim el procediment amb el rodet. ha de quedar un cercle suficientment gran com per cobrir tot el "pie". cobrim el pastís amb la massa.
Pressionem les puntes del pastis, podem fer servir una forquilla suaument per a donar una forma bonica als extrems del "pie".
Amb un pinzell de cuina pintem la part superior amb llet abans de posar-lo dins del form (així quedarà amb un color marró brillant ben bonic)
Posem l'"apple pie" en una posició central del forn i el deixem coure aproximadament 40 minuts, fins que la part superior sigui marró-daurat.

2h 20min

Notes

Queda molt bé acompanyat amb gelat de vainilla o de nata


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1861 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Joana M Garcés Riera diu:
Bon dia Bruguers;
Voldria saber sí aquest pastins no du llevat.
Gracies!
Bruguers Sanou diu:
Hola Joana,
No, no en porta. Ells utilitzen la farina que diuen "all-purpose flour" que no és res més que la farina normal i corrent que hi ha a totes les cases.
Salutacions

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: