Fricandó de sempre

Ingredients

  • 1 Kg de vedella tallada (jo utilitzo llata)
  • Una mica de canyella en pols.
  • 50 gr de moixernons secs
  • 2 cebes trinxades
  • 2 tomàquets trinxats o ratllats
  • 1 copa de vi blanc sec
  • Farina
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Aigua bona o brou de carn.

Picada:

  • 2 grans d'all
  • Un grapadet d'ametlles torrades
  • Julivert

4 racions

Elaboració

Primer deixarem els moixernons en remull durant un parell d'hores.
Deixarem en adob la carn, amb oli, sal i la canyella en pols.
Salpebrem, enfarinem i fregim un instant la carn en una paella amb oli i la reservem.
En el mateix oli fem un sofregit concentrat amb la ceba i el tomàquet.
Un cop fet, escalfem una cassola (jo l'utilitzo de fang) i hi posem la carn, la copa de vi blanc i ho deixem reduir.
Afegir aigua fins cobrir la carn. O brou de carn.
Ho deixarem coure a foc suau fins que la carn sigui ben tendre.
Ara és el moment d'escórrer els moixernons i els passem una mica per la paella que hem utilitzat per la carn i el sofregit i de seguida els incorporem a la cassola on tenim la carn.
Quan faltin uns 10 minuts per acabar, afegir la picada deixatada amb una mica del suquet.

1h

Notes

Val més quedar una mica curts d'aigua i haver-ne d'afegir -calenta- que passar-nos.
També podem utilitzar per afegir, l'aigua d'hidratar els moixernos que aportarà molt bon gust.
En lloc d'aigua es pot fer servir brou de carn.
El sofregit es pot fer sense tomàquet.
A la picada es pot afegir una nyora, una mica de xocolata i uns carquinyolis
Es pot acompanyar el plat de tota classe de bolets i de verdures.


Recepta de cuina de Fricandó de sempre
Recepta de cuina de Fricandó de sempre

Llata de vedella

Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

9907 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: