Fricandó
Ingredients
- 800 g de carn de vedella o magra de porc tallada fina
- 2 cebes
- 2 tomàquets madurs
- 1 potet de moixernons secs
- 12 ametlles torrades
- 1 gra d'all
- 100 ml de vi blanc o conyac
- 1 got de caldo
- Sal, farina, oli i julivert
4 racions
Elaboració
Saleu i enfarineu la carn. Quan estiguin ben enfarinats, es passen per la paella perquè agafin color.
Amb una part d'oli de fregit la carn, es comença el sofregit amb la ceba picada al minipimer, en una cassola, la ceba ha de coure lentament, al moment que vol començar a daurar-se s'hi afegeix el tomàquet ratllat.
Quan el sofregit està cuit, s'hi tira el vi, es donen un parell de voltes i s'hi afegeix el caldo.
S'han de tenir el moixernons a punt, per tal que donin bon gust, hi ha dues maneres d'estovar-los, la primera és, deixar-los un parell d'hores amb aigua freda, la segona és, posar-los amb aigua freda al foc i, a la que arrenca el bull s'escorren.
Quan ja estan a punt els bolets, s'afegeixen al sofregit i es deixen coure un parell de minuts, tot seguit s'hi afegeix la carn. Ha de coure lentament uns 30 minuts tapat, per tal de que no s'evapori el suc, va molt bé coure'l al forn.
Es fa una picada amb l'all, les ametlles i el julivert i, s'hi posa uns 5 minuts abans d'acabar-se la cocció.
En cas de faltar una mica de liquid, podeu afegir-li aigua colada del bolets.
Segons a quines contrades també s'hi posen pèsols.
1h
Notes
Fet amb carn magra del coll de porc, queda molt tendra.
Vigileu que fet al foc es pot enganxar una mica,ja que porta farina, al forn aixó no passa.
Aquest plat es típic de França, aqui a diferencia dells, hi posen la picada
Etiquetes:
Fricandó
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
7782 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Pero al mejor gusta lo falta suquet.
HOLA JORDI, JO TAMBE LA FAIG IGUAL, PERO PER SOBRE BATU UNA MICA LES CLARES I DESPRES I POSO EL ROVELL AIXI DONA MES COLOR DE...
Son canyes de riu
Hola Sra Fernanda, com ja dic a les notes de la recepta els suc no es posa al flam, s pot veure en un got una abraçada joan
els bolets reservats també han de estar cuits.