Pollastre amb escamarlans

Ingredients

  • Un pollastre de pagès tallat a octaus
  • 12 escamarlans
  • 3 tomàquets ratllats
  • 2 cebes trinxades
  • 1 raig de conyac
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre
  • Farina
  • Aigua bona

Per la picada:

  • 2 Galetes tipus Maria
  • 2 grans d'all
  • Julivert
  • Un rajolí de vi ranci
  • Un grapat d'ametlles torrades

4 racions

Elaboració

Salpebrar, enfarinar i enrossir els trossos de pollastre en una cassola amb l'oli d'oliva, treure'ls i reservar-los.
En el mateix oli fregir els escamarlans, treure'ls i reservar-los.
En el mateix oli fer el sofregit amb la ceba i el tomàquet.
Incorporar el pollastre i flamejar amb el conyac i un vol apagat cobrir amb aigua.
Deixar coure fins que el tinguem tobet o al gust de cadascú.
10 minuts abans d'apagar el foc, afegir els escamarlans i la picada deixatada amb el suc del pollastre. Sacsejar la cassola a fi de que quedi tot fusionat.

1h 10min

Notes

Aquesta recepta amb petites variaciones figura dins de la candidatura "cuina catalana patrimoni de la humanitat" i dins del programa apadrina una recepta a www.cuinacatalana.cat

VARIACIONS:
Es pot afegir mitja presa de xocolata negra a la picada
Es pot fer amb gambes, llagostins o llagosta
Es pot fer amb conill en lloc de pollastre
Es pot fer amb peus de porc amb lloc d'escamarlans (un altre plat molt sofisticat)


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

803 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!