Pollastre amb escamarlans

Ingredients

  • Un pollastre de pagès tallat a octaus
  • 12 escamarlans
  • 3 tomàquets ratllats
  • 2 cebes trinxades
  • 1 raig de conyac
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre
  • Farina
  • Aigua bona

Per la picada:

  • 2 Galetes tipus Maria
  • 2 grans d'all
  • Julivert
  • Un rajolí de vi ranci
  • Un grapat d'ametlles torrades

4 racions

Elaboració

Salpebrar, enfarinar i enrossir els trossos de pollastre en una cassola amb l'oli d'oliva, treure'ls i reservar-los.
En el mateix oli fregir els escamarlans, treure'ls i reservar-los.
En el mateix oli fer el sofregit amb la ceba i el tomàquet.
Incorporar el pollastre i flamejar amb el conyac i un vol apagat cobrir amb aigua.
Deixar coure fins que el tinguem tobet o al gust de cadascú.
10 minuts abans d'apagar el foc, afegir els escamarlans i la picada deixatada amb el suc del pollastre. Sacsejar la cassola a fi de que quedi tot fusionat.

1h 10min

Notes

Aquesta recepta amb petites variaciones figura dins de la candidatura "cuina catalana patrimoni de la humanitat" i dins del programa apadrina una recepta a www.cuinacatalana.cat

VARIACIONS:
Es pot afegir mitja presa de xocolata negra a la picada
Es pot fer amb gambes, llagostins o llagosta
Es pot fer amb conill en lloc de pollastre
Es pot fer amb peus de porc amb lloc d'escamarlans (un altre plat molt sofisticat)


Recepta de cuina de Pollastre amb escamarlans
per Bruguers Sanou

Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1394 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: