Calçots al forn amb romesco
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Entre 20 i 30 calçots
- Oli
Per la salsa de romesco:
- 1 tomàquet gran
- 1 cap d'all sencera
- 1 nyora
- 100 gr. d'avellanes torrades i pelades
- 50 gr. d'ametlles torrades i pelades
- Pessic de pebre vermell picant (al gust)
- Sal, oli, vinagre (poquet), i vi blanc
2 racions
Elaboració
Elaboració calçots:
Netejar, traient aquesta primera capa que tenen ja sol venir amb terra. Li tallem les arrels i una mica de la fulla verda i passem sota l'aixeta per deixar-los nets.
Deixem que s'escorrin i els col • loquem sobre la safata del forn i els posem un chorrín d'oli per sobre.
Portem al forn preescalfat a 200 º i posem 20 minuts i els donem la volta. Tornem a posar-los altres 20 minuts més o fins que en prémer el calçot, aquest no deixi anar el juguillo que té.
Elaboració salsa de romesco :
Rostir al forn (escalivar) els tomàquets i els alls fins que estiguin molt tovets, gairebé 1 hora, a foc mitjà. Això va millor fer-ho la nit anterior.
Posar en remull les nyores en aigua (2 o 3 minutets) i s'estoven. Quan estigui la carn tendra raspar amb un ganivet per treure la carn. Reservar l'aigua del remull.
Moldre les ametlles i avellanes. Tirar els alls i els tomàquets pelats, la carn de les nyores, el pebre vermell, la sal, l'oli i una mica de vi blanc (opcional). Triturar tot. Queda molt espès, provar per a rectificar sabors i rebaixar amb una mica d'aigua del remull de les nyores i / o una mica més de vi blanc.
40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
27493 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.