Calçots al forn amb romesco
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Entre 20 i 30 calçots
- Oli
Per la salsa de romesco:
- 1 tomàquet gran
- 1 cap d'all sencera
- 1 nyora
- 100 gr. d'avellanes torrades i pelades
- 50 gr. d'ametlles torrades i pelades
- Pessic de pebre vermell picant (al gust)
- Sal, oli, vinagre (poquet), i vi blanc
2 racions
Elaboració
Elaboració calçots:
Netejar, traient aquesta primera capa que tenen ja sol venir amb terra. Li tallem les arrels i una mica de la fulla verda i passem sota l'aixeta per deixar-los nets.
Deixem que s'escorrin i els col • loquem sobre la safata del forn i els posem un chorrín d'oli per sobre.
Portem al forn preescalfat a 200 º i posem 20 minuts i els donem la volta. Tornem a posar-los altres 20 minuts més o fins que en prémer el calçot, aquest no deixi anar el juguillo que té.
Elaboració salsa de romesco :
Rostir al forn (escalivar) els tomàquets i els alls fins que estiguin molt tovets, gairebé 1 hora, a foc mitjà. Això va millor fer-ho la nit anterior.
Posar en remull les nyores en aigua (2 o 3 minutets) i s'estoven. Quan estigui la carn tendra raspar amb un ganivet per treure la carn. Reservar l'aigua del remull.
Moldre les ametlles i avellanes. Tirar els alls i els tomàquets pelats, la carn de les nyores, el pebre vermell, la sal, l'oli i una mica de vi blanc (opcional). Triturar tot. Queda molt espès, provar per a rectificar sabors i rebaixar amb una mica d'aigua del remull de les nyores i / o una mica més de vi blanc.
40min

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
24714 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Sucre ja ho diu 4 cullerades superes 4 C/s i d'aigua unes gotes difícil quantificar unes gotes no té de quedar massa...
Cert. Jo de vegades també
La meva enhorabona per guanyar el concurs.
Está molt bo, ja ho veurás.
Doncs si. Gràcies