Clafoutí de cireres
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Estació: primavera
Ingredients
- 500 gr de cireres madures
- 100 gr de sucre (jo utilitzo el morè integral)
- 125 gr de farina
- 3 ous
- 125 ml de llet (mig got)
- Sucre en pols
- Mantega
- Sal
6 racions
Elaboració
Rentem les cireres i treiem les cuetes.
Les posem en un bol i aboquem la metitat del sucre i ho reixem reposar un mínim de 30 minuts.
Untem la plata d'anar al forn (la que tingueu) amb mantega i hi posem les cireres (en aquest cas no he tret els pinyols).
Prescalfem el forn a 180 graus.
En un altre bol hi posem la farina tamissada, el polsim de sal, la resta del sucre, els 3 ous ja batuts i ho barregem tot molt bé.
A continuación afegim la llet i seguim remenant fins veure que tot està ben lligat.
Ara és el moment d'afegir la barreja a la plata on tenim les cireres i enfornar durant 30-40 minuts.
Com sempre, per saber si el pastís està cuit, clavarem un escuradents o la punteta d'un ganiven i si surt sec ja ho tindrem fet.
Un cop fet deixarem refredar i després empolvorarem amb el sucre glaç.
Notes
No he tret el pinyol de les cireres ja que els pinyols, quan es couen, afegeixen aroma a la pasta.
Si creieu que pot ser un destorb el pinyol o per por que les criatures se l'empassin podeu treure'l sense cap problema.
Important que les cireres siguin molt madures.
Podem servir el tall de pastís amb una mica de gelat de vainilla o nata.
Etiquetes: Cireres Coca Pastís Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3222 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.