Croquetes d´espinacs a la catalana i formatge de cabra
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Croquetes
Estació: tardor
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Ingredients:
- 400 grms de espinacs ( pot ser congelats )
- 1 dl. d'oli .
- 20 grms de passes .
- 20 grms. de pinyons .
- Sal .
- Pebre .
- 50 grms. de formatge ratllat de cabre .
- 1/2 L. de llet .
- 60 grms. de mantega .
- Farina ( 2 cullerades )
- 1 Ceba .
- Nou moscada .
- Ou batut .
- Pa ratllat .
- Moscatell ( opcional ) l copeta .
4 racions
Elaboració
En una paella amb una mica d'oli , poseu els espinacs , deixeu-ho ofegar lentament
al foc; un cop una mica cuit , afegiu-hi els pinyons i les panses i el formatge de cabra ;
ho aneu saltant , Ho tasteu de sal i pebre. Tot seguit escorreu-los bé i els talleu a trossos.
Nota : Les panses i els pinyons és correcte posar-los en remull en aigua freda durant
una hora , ja que aixi s'estoven i creixen de mides.
Sofregiu la ceba tallada finissimament en una cassola amb mantega. Un quasi rossa,
tireu-hi la farina. Amb l'ajuda d'un batedor remaneu bé la farina amb la ceba i la mantega
i afegiu-hi els espinacs , aquesta operació cal realitzar-la a foc moderat, fent que la farina
quedi cuita, al cap aprox. d'uns 2 mts. Tireu-li la llet poquet a poquet i sensa deixar de
remanar , fins que quedi una masa compacta.
Poseu-ho a punt de sal i nou moscada i deixeu-la refredar .
Tot seguit feu unes boletes ( o uns cilindres ) de la grandària que volgueu.
Passeu-les per farina , espolsant-la bé , i tot seguit per ou batut i , al final , per pa retllat.
Premeu-les bé amb els dits , tot respectant la forma rodona o allargada.
Fregiu-les en oli roent i abundant .
Etiquetes: Croquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4056 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.