Croquetes d´espinacs a la catalana i formatge de cabra

Ingredients

Ingredients:

  • 400 grms de espinacs ( pot ser congelats )
  • 1 dl. d'oli .
  • 20 grms de passes .
  • 20 grms. de pinyons .
  • Sal .
  • Pebre .
  • 50 grms. de formatge ratllat de cabre .
  • 1/2 L. de llet .
  • 60 grms. de mantega .
  • Farina ( 2 cullerades )
  • 1 Ceba .
  • Nou moscada .
  • Ou batut .
  • Pa ratllat .
  • Moscatell ( opcional ) l copeta .

4 racions

Elaboració

En una paella amb una mica d'oli , poseu els espinacs , deixeu-ho ofegar lentament
al foc; un cop una mica cuit , afegiu-hi els pinyons i les panses i el formatge de cabra ;
ho aneu saltant , Ho tasteu de sal i pebre. Tot seguit escorreu-los bé i els talleu a trossos.
Nota : Les panses i els pinyons és correcte posar-los en remull en aigua freda durant
una hora , ja que aixi s'estoven i creixen de mides.
Sofregiu la ceba tallada finissimament en una cassola amb mantega. Un quasi rossa,
tireu-hi la farina. Amb l'ajuda d'un batedor remaneu bé la farina amb la ceba i la mantega
i afegiu-hi els espinacs , aquesta operació cal realitzar-la a foc moderat, fent que la farina
quedi cuita, al cap aprox. d'uns 2 mts. Tireu-li la llet poquet a poquet i sensa deixar de
remanar , fins que quedi una masa compacta.
Poseu-ho a punt de sal i nou moscada i deixeu-la refredar .
Tot seguit feu unes boletes ( o uns cilindres ) de la grandària que volgueu.
Passeu-les per farina , espolsant-la bé , i tot seguit per ou batut i , al final , per pa retllat.
Premeu-les bé amb els dits , tot respectant la forma rodona o allargada.
Fregiu-les en oli roent i abundant .


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1929 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!