Pollastre al forn a la catalana
Categoria:
Carns

Ingredients
- 1 Pollastre mitjanet
- 2 Cebes
- 1 Tomàquet madur
- Un trosset de pebrot
- 4 ó 5 grans d'all
- Una mica de llorer
- Farigola
- Orenga
- 1 Branquilló de canyella
- Sal
- Pebre negre acabat de moldre
- Oli d'oliva verge extra
- Una copa de conyac
- Una copa de vi ranci
- Aigua o brou de pollastre
- Panses, prunes i pinyons (Un grapadet de cada)
4 racions
Elaboració
Primer haurem tingut amb remull les panses, les prunes i els pinyons amb el vi ranci i el conyac unes hores.
En una safata d'anar al forn, col·loquem les cebes, els alls, el pebrot i el tomàquet.
Salpebrem el pollastre per dins i per fora, li coloquem a dins les herbes i la canyella i el posem a sobre de la bresa que tenim preparada.
Ho ruixem tot amb oli d'oliva i una mica de brou i l'enfornem a foc fort una estona, donant-li la volta quan ja el tinguem dauradet per una.
Deixarem que es dauri per l'altre costat i seguidament baixarem el forn a foc mitjanet perquè se'ns cogui bé per dintre. En aquest moment, afagirem les panses, prunes i pinyons i el banyarem amb el vi ranci, el conyac i una mica de brou.
Baixarem el forn a foc mitjanet i el deixarem un mínim d'una horeta perquè se'ns cogui per dintre.
(El temps dependrà de la mida del pollastre)
Si cal, podem anar-hi afegint una mica de brou.
Etiquetes:
Pollastre
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
11738 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Evidenment, la salsa es pot fer amb batedora elèctrica. Aquesta recepta vol conservar la forma tradicional de fer-la. Una...
Volia dir, abraçada! ;)
Hola Encarna! M'encanta aquest arròs. El arrossos em "xiflen" Però perdona'm una petita crítica lingüistica, Si les...
No dubtis en fer-ho!!
Hola Merce! Ja tens el meu vot. ;))