Pollastre al forn a la catalana

Categoria:

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 Pollastre mitjanet
  • 2 Cebes
  • 1 Tomàquet madur
  • Un trosset de pebrot
  • 4 ó 5 grans d'all
  • Una mica de llorer
  • Farigola
  • Orenga
  • 1 Branquilló de canyella
  • Sal
  • Pebre negre acabat de moldre
  • Oli d'oliva verge extra
  • Una copa de conyac
  • Una copa de vi ranci
  • Aigua o brou de pollastre
  • Panses, prunes i pinyons (Un grapadet de cada)

4 racions

Elaboració

Primer haurem tingut amb remull les panses, les prunes i els pinyons amb el vi ranci i el conyac unes hores.
En una safata d'anar al forn, col·loquem les cebes, els alls, el pebrot i el tomàquet.
Salpebrem el pollastre per dins i per fora, li coloquem a dins les herbes i la canyella i el posem a sobre de la bresa que tenim preparada.
Ho ruixem tot amb oli d'oliva i una mica de brou i l'enfornem a foc fort una estona, donant-li la volta quan ja el tinguem dauradet per una.
Deixarem que es dauri per l'altre costat i seguidament baixarem el forn a foc mitjanet perquè se'ns cogui bé per dintre. En aquest moment, afagirem les panses, prunes i pinyons i el banyarem amb el vi ranci, el conyac i una mica de brou.
Baixarem el forn a foc mitjanet i el deixarem un mínim d'una horeta perquè se'ns cogui per dintre.
(El temps dependrà de la mida del pollastre)
Si cal, podem anar-hi afegint una mica de brou.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

11243 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: