Arròs Caldós amb Llamàntol
Categoria:
Arrossos i pastes
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Llamàntol.
- 300gr de Gamba Pelada.
- 1 Pebrot Vermell.
- 1 Pebrot Verd.
- 1 Ceba.
- 10 Cullerades Soperes de Tomàquet Triturat.
- 380gr d'Arròs Rodó o Bomba.
- 1 ¼ lt de Caldo de Peix.
- Sal.
- Oli d'Oliva.
4 racions
Elaboració
Tallarem el pebrot vermell, verd i la ceba a daus molt petits. Un cop tallats el reservem.
Ara partim el llamàntol, el podem partir, la cua a rodanxes i el cap per la meitat. En aquesta ocasió ho hem partit per la meitat, deixant la cua en dos, el cap i les pinces soltes. Un cop tallat el reservem.
El tomàquet el posarem en una tassa per a més comoditat.
El brou de peix el escalfarem i també ho reservem.
Agafem la cassola en la qual anem a preparar l'arròs i posarem una capa fina de sal en el fons i l'oli, també una fina capa.
Un cop tenim tot a punt, ja podem encendre el foc de llenya.
Un cop tinguem el foc encès posarem la cassola a escalfar.
Quan tinguem l'oli calent passarem el llamàntol, volta i volta, només perquè el oli agafi el gust. El retirem i reservem.
Ara afegim les verdures que ja tenim tallades i les sofregim molt, gairebé al fet que s'arribin a torrar però no cremar. Quan tinguem les verdures molt fetes afegim el tomàquet deixarem que es redueixi molt.
Quan el sofregit ja està llest, afegim el arròs i el fregim junt amb el sofregit. El donarem per bo quan el gra d'arròs se'ns quedi transparent, però amb el centre blanc.
Un cop ja està l'arròs afegim el brou que
el tindrem calent i deixarem coure 10 minuts a foc fort, passat aquest temps traiem uns troncs i deixarem que baixa la intensitat a foc suau i és quan afegim les gambes i el llamàntol.
Passat uns 8 minuts mes ja podrem servir l'arròs, si voleu podeu provar que aquest bé de sal, però normalment quan es posa la capa fina al principi, sol quedar al punt.
1h 15min
Etiquetes: Arròs Llamàntol Recepta Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2939 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.