Filet de porc ibèric Wellington amb salsa de vermut de Reus i bolets

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Un filet de porc ibèric de 400/500 grams (aproximadament)
  • Pasta de full
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Farina
  • Pebre negre en pols
  • Salsa de vermut de Reus [Veure recepta]
  • Un pot de barreja de bolets de 500 grams

3 racions

Utensilis

Una safata refractària gran
Una safata rectangular de porcellana gran
Una paella gran
Un cassó gran
Un corró per punxar la pasta de full
Un colador gran
Una safata plana
Un ganivet per tallar pernil
Un batedor de varetes
Un corró per estirar la pasta de full
Un bol de vidre mitjà
Un batedor de varetes
Un pinzell

Elaboració

Primerament, fem la salsa de vermut com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem damunt la planxa calenta.
Tot seguit, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, saltem els bolets escorreguts i salpebrats, fins que hagin deixat anar tota la seva aigua, i els reservem en una safata plana.
Seguidament, salpebrem el filet de porc, i el sofregim en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fins que estigui ben daurat, i el reservem.
A continuació, espolsem el marbre de la cuina amb farina, i estirem la pasta de full amb el corró, i amb l'altre corró la punxem.
Seguidament, fiquem el filet de porc damunt la pasta de full, l'emboliquem i al damunt posem unes tires de pasta de full com a guarniment, ho pintem amb ou batut i ho enfornem a 180º 30 minuts, ho retirem del forn i deixem que refredi una mica. Tot seguit, posem el Wellington damunt la taula de tallar, i l'anem tallant en filets de mig dit de gruix, i els posem en una safata de porcellana de forma escalopada.
Ja per acabar la recepta, fiquem els bolets en el cassó de la salsa de vermut, ho remenem ben remenat, deixem que s'escalfi una mica, i ho aboquem damunt els talls del Wellington de manera acurada, i ja ho podrem servir a taula.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta, també la podem fer amb un filet de porc que no sigui ibèric.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1814 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: