Arròs negre amb calamarsets i gambes

Ingredients

  • 4 Tasses de cafè d'Arròs.
  • 400gr de calamarsets Nets.
  • 150gr de Gamba Pelada.
  • 1 Pebrot Verd.
  • ½ Pebrot Vermell.
  • ½ Ceba.
  • 3 Cullerades de tomàquet.
  • Sal.
  • Oli d'Oliva.
  • Tinta de Calamar.

4 racions

Elaboració

Per començar la recepta agafarem el pebrot vermell, el verd i la ceba, els tallem tot a daus molt petits.
En una cassola de fang la posem al foc a escalfar i en ella posem un raig d'oli d'oliva, quan estigui calent afegim les verdures que hem tallat abans amb una mica de sal.
Anem ofegant les verdures i quan ja estiguin
afegim les cullerades de salsa de tomàquet. Ho deixem coure que es faci bé i quan aquest afegim els calamars i ofeguem un moment, incorporem les gambes i fem el mateix.
Veurem que ens deixa anar una mica d'aigua quan posem les gambes i els calamars, no passa res. Incorporem la tinta.
(Jo normalment poso de la congelada i els paquets petits poso un per persona).
Ara posem dos gots de brou per cada un d'arròs, en aquesta cas posarem set. Si veiem que ens a fet aigua en afegir el peix aquesta aigua la comptarem com un got de fumet. Sempre, s'utilitzés la mateixa tassa que fem servir per mesurar l'arròs. Perquè ens quedi un arròs d'un gust fort de peix el millor és utilitzar un fumet de peix fet amb peix de roca. Com sol ser normal a casa no solem tenir aquest tipus de brous fets per això podem afegir juntament amb l'aigua una pastilla de brou concentrat de peix.
Ho deixem que arrenqui el bull i ho deixem 3 minuts, ho provem de sal i si veiem que aquesta un pessic insípid no posarem esperarem a mes tard.
Ara posarem l'arròs i el deixarem bullir uns 10 minuts a un foc una mica fort, vigilant que no se'ns enganxi. Mentrestant posarem el forn a escalfar a 200 º C, passat aquest temps tornem a provar l'arròs i és en aquest punt si falta sal la afegim.
Ja hem rectificat l'arròs ja que el fiquem uns 12 minuts al forn, passat aquest temps ja estarà al punt i llest per menjar.

1h


Etiquetes:           Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4965 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de juny:

Fideuà de gambes i calamars
Fideuà de gambes i calamars
Arrossos i pastes
Coca de sant Joan
Coca de sant Joan
Postres i dolços Coca
Gaspatxo de síndria
Gaspatxo de síndria
Sopes i cremes
Gelatina de taronja amb stevia
Gelatina de taronja amb stevia
Postres i dolços
Patates Hasselback
Patates Hasselback
Llegums i verdures Rostit

Veure receptes de juny i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: