Suquet mariner de llamàntol amb navalles, musclos i cloïsses

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dos llamàntols de mida mitjana
  • Dos paquets de navalles fresques
  • 600 grams de cloïsses fresques
  • 600 grams de musclos frescos (si són de roca millor)
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Vi blanc
  • Una fulla de llorer
  • Tres alls aixafats
  • Una ceba tendra picolada
  • Quatre patates de mida mitjana
  • Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
  • Conyac

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una paella gran
Un cassó gran

Elaboració

Primerament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fiquem les navalles netes a raig d'aixeta, i quan ja estan obertes, els hi retirem una de les cloves, i les reservem.
Tot seguit, en un cassó amb un dit d'aigua, obrim els musclos, i quan ja són oberts, els hi retirem una de les cloves, i els reservem.
Seguidament, en un cassó amb un dit d'aigua, obrim les cloïsses, i quan ja estan obertes, els hi retirem una de les cloves i les reservem.
A continuació, agafem els dos llamàntols, els hi tallem el cap i tot seguit, obrim els caps en dues meitats, i els cossos els tallem en rodanxes, i els sofregim en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, uns cinc minuts, i tot seguit ho flamegem amb un raig de conyac, ho retirem del foc, i ho reservem en una safata plana.
En la mateixa cassola, afegim un raig d'oli d'oliva, i tot seguit fregim: una fulla de llorer, els alls aixafats, i la ceba picolada, i quan tot plegat ja està mig fregit, hi afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi blanc, i deixem que redueixi. Seguidament, afegim el suc d'obrir els musclos i les cloïsses passats pel colador fi, i tres cullerots de fumet de peix, i deixem que arrenqui el bull, uns vint minuts, i tot seguit afegim les patates trencades i deixem que coguin fins que estiguin gairebé cuites, i és llavors que hi afegirem: els llamàntols, les navalles, els musclos i les cloïsses, i deixarem que s'acabi de coure tot plegat uns vint minuts més, ho corregim de sal, retirem la cassola del foc, la deixem reposar damunt uns estalvis uns cinc minuts, i ja la podrem servira taula.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1977 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: