Frit de polp amb patates esqueixades i allioli negat

Ingredients

  • 5 cebes de figueres.
  • 2 pebrots verds.
  • 1 pebrot vermell.
  • Dues dents d’all.
  • 4 tomàquets madurs.
  • ¾ de quilo de pop ja bullit tallat en daus.
  • ½ litre de vi blanc semi-dolç.
  • Pimentón piciant.
  • grapat de guindilles.
  • ¾ de quilo de patates.
  • quatre fulles de llaurer.
  • Allioli negat (rovell d’ou, dues dents d’all , oli d’oliva i sal).
  • Pebre, Sal i oli d’oliva.
  • Oli de girasol per fregir les patates.

Elaboració

- Sofregim la ceba tallada en juliana en un raig d’oli d’oliva (li posem sal perquè sui).
- Quan porti deu minuts hi afegim les dues dents d’all tallades ben primes.
- Hi tirem un raig del vi blanc (no tot) fins que s’evapori, juntament amb les dues fulles de llaurer.
- Hi afegim els pebrots verds i vermells tallats en quadrats d’uns 2 cmts. Aprox.
- Quan el sofregit comenci a estar al punt hi afegim els tomàquets tallats en daus (si no estan prou madurs hi afegim un punt de sucre).
- Mentrestant trenquem les patates esqueixant-les i les fregim amb l’oli de girasol en una altra paella (a l’oli li afegim les guindilles i dues dents d’all).
- Quan el sofregit estigui a punt hi afegim el pop, la resta del vi blanc i espolsem amb el pimentón picant fins que el vi s’evapori.
- Quan les patates estiguin daurades, les reservem en paper secant i les afegim a la paella.
- Salpebrem al gust, donem un punt final de pimentón i servim els plats acompanyant cada plat amb un bol individual amb dos dits d’allioli negat perquè cadascú se’l barregi al gust.

1h 30min


Recepta de cuina de Frit de polp amb patates esqueixades i allioli negat

Frit de polp amb patates esqueixades i allioli negat
per En Cendrowsky

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1563 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!