Crema de pèsols amb menta fresca i cruixent de cansalada
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Crema
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 kg. de pèsols.
- 3 cebes tendres.
- un grapat d’enciam (un “cogollo” aprox.).
- 250 cl. de nata líquida.
- 300 cl. de brou de verdures.
- 20 fulles de menta fresca.
- 4 talls molt fins de cansalada.
- Oli d’oliva, sal i pebre.
4 racions
Elaboració
- Daurem la cebeta ben picada en una cassola amb oli d’oliva.
- Quan porti deu minutets hi afegim l’enciam també ben picadet.
- En deu minuts més afegim els pèsols i els saltegem un cinc minuts més.
- Afegim la crema de llet i el brou de verdures (busquem la textura que més ens agradi, afegint-me més o menys segons el gust de cadascú).
- Salpebrem, tapem la cassola i ho deixem tot junt a foc mitg per uns 30 minuts aproximadament.
- Quan estigui ho passem per la batedora fins que quedi ben fi.
- Fregim les tires fines de cansalada per afegir-les a cada plat; unes parts de la cansalada, un cop fregides les podem tallar en virutes per afegir-les per sobre la crema de pèsols.
- Trenquem les fulles de menta i les repartim per sobre de cada plat.
- Afegim també quatre gotes de crema de llet amb sal i pebre per donar-li color.
50min

Etiquetes:
Sopas i cremes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3384 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Gràcies mestre Quim, us agraeixo el compliment! Espero que en aquestes dates, en què tornaré a disposar de més temps,...
Ara que ho dieu, potser una mica si..
Quina bona pinta! Ho haurem de provar. Felicitats!
Gràcies Alícia! Per cert, si a part de la soja hi afegim salsa tonkatsu que és la que es fa servir pels noodles "Yakisoba"...
Amic Lleonart, m'ho apunto per probar-les!