Amanida fresca de pastanaga
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Dieta: vegetariana
Estació: estiu
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 4 pastanagues mitjanes.
- Dues cebes tendres petites.
- Una dent d’all.
- Un quart de llimona.
- Un grapat de fulles de menta fresca.
- Un grapat de julivert fresc.
- Un grapat de panses de corint.
- Dos iogurts naturals.
- Un grapat d’olives negres.
- Curry,
- Oli d’oliva, sal i pebre.
Elaboració
- En primer lloc traurem la pell de les pastanagues , fet això les anirem tallant amb el mateix pelador (el clàssi de pelar patates) de forma que quedin fines per a l’amanida.
- Passarem les cebes tendres per sota l’aixeta, i les tallarem en juliana ben primes.
- Tallarem l’all en trossets el més petits que poguem.
- Ho ajuntem tot i hi afegim oli d’oliva, sal i pebre, ho tapem amb paper de film, i ho deixem a la nevera una mitja horeta.
- Mentrestant anem traient l’òs a les olives i les reservem.
- Remullem el julivert i el tallem ben fi (l’aixafem fent una bola i anem tallant amb el Ganivet).
- Remullem també la menta i en separem les fulles més maques (en aquest cas les afegirem tal qual, sense tallar).
- Recuperem el bol amb les hortalisses tallades que teníem a la nevera i hi afegim els dos iogurts, el quart de llimona expremuda, el julivert picat , les fulles de menta senceres i netes, i un polsim de curry, i barregem (aprofitem per rectificar de sal si cal, i per afegir-li algún punt d’oli si ho creiem necessari perquè tot quedi ben lligat).
- Per últim afegim quatre panses, les olives, un polsim de curry i quatre grans de sal maldon.
- Jo el serveixo en bols individuals.
20min

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1937 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Gràcies mestre Quim, us agraeixo el compliment! Espero que en aquestes dates, en què tornaré a disposar de més temps,...
Ara que ho dieu, potser una mica si..
Quina bona pinta! Ho haurem de provar. Felicitats!
Gràcies Alícia! Per cert, si a part de la soja hi afegim salsa tonkatsu que és la que es fa servir pels noodles "Yakisoba"...
Amic Lleonart, m'ho apunto per probar-les!