Noodles amb Sèpia i Gambes a l'aroma de Sishuan
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Recepta per wok
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 350 grs. de Noodles.
- 4 cebes.
- 4 dents d’all.
- Un grapat de pebre de Sishuan (la trobarem en supermercats orientals).
- 6 tomàquets madurs.
- 1 sèpia amb la seva tinta.
- 200 grs. de gambetes pelades.
- Sal i oli d’oliva.
- Polsim de sucre.
- Salsa de soja.
4 racions
Elaboració
- Saltegem la sèpia sense la tinta i tallada a trossets amb oli d’oliva a foc fort.
- Hi afegim la ceba tallada en juliana i baixem el foc al punt mig; afegim un polsim de sal perquè la ceba ha de suar.
- En 10 min. aprox. afegirem l’all ben picadet.
- Mentrestant daurem en una altra paella la pebre de Sishuan amb un punt d’oli d’oliva; un cop daurada la passarem pel morter i la reservarem pel final del plat.
- Quan l’all ja porti 10 minutets sofregint-se amb la ceba, hi afegirem el tomàquet picadet (amb la pell) acompanyat d’un polsim de sucre.
- Afegirem una miqueta de la tinta de la sèpia.
- En aquest punt afegirem la pols de la pebre de Sishuan (és molt aromática i primer més val posar-ne poca i anar-ho regulant; per mi el gust es nota més que la pebre negra, amb l’afegitó d’un punt de cítric molt especial; si ens la posem a la boca ens adorm lleugerament la llengua..és un picant diferent que ens farà pensar en la pebre negra i la guindilla).
- Per últim afegirem les gambetes petites pelades, rectificarem de sal, i en dos minuts apagarem el foc.
- Afegirem els noodles que ja haurem bullit amb aigua apart (2 o 3 min.), i un cop colats amb aigua fresca els barrejarem amb la preparació.
- Quan servim el plat afegirem un rajolí de salsa de soja per sobre dels noodles.
1h

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2069 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Gràcies mestre Quim, us agraeixo el compliment! Espero que en aquestes dates, en què tornaré a disposar de més temps,...
Ara que ho dieu, potser una mica si..
Quina bona pinta! Ho haurem de provar. Felicitats!
Gràcies Alícia! Per cert, si a part de la soja hi afegim salsa tonkatsu que és la que es fa servir pels noodles "Yakisoba"...
Amic Lleonart, m'ho apunto per probar-les!