Noodles amb Sèpia i Gambes a l'aroma de Sishuan
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Recepta per wok
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 350 grs. de Noodles.
- 4 cebes.
- 4 dents d’all.
- Un grapat de pebre de Sishuan (la trobarem en supermercats orientals).
- 6 tomàquets madurs.
- 1 sèpia amb la seva tinta.
- 200 grs. de gambetes pelades.
- Sal i oli d’oliva.
- Polsim de sucre.
- Salsa de soja.
4 racions
Elaboració
- Saltegem la sèpia sense la tinta i tallada a trossets amb oli d’oliva a foc fort.
- Hi afegim la ceba tallada en juliana i baixem el foc al punt mig; afegim un polsim de sal perquè la ceba ha de suar.
- En 10 min. aprox. afegirem l’all ben picadet.
- Mentrestant daurem en una altra paella la pebre de Sishuan amb un punt d’oli d’oliva; un cop daurada la passarem pel morter i la reservarem pel final del plat.
- Quan l’all ja porti 10 minutets sofregint-se amb la ceba, hi afegirem el tomàquet picadet (amb la pell) acompanyat d’un polsim de sucre.
- Afegirem una miqueta de la tinta de la sèpia.
- En aquest punt afegirem la pols de la pebre de Sishuan (és molt aromática i primer més val posar-ne poca i anar-ho regulant; per mi el gust es nota més que la pebre negra, amb l’afegitó d’un punt de cítric molt especial; si ens la posem a la boca ens adorm lleugerament la llengua..és un picant diferent que ens farà pensar en la pebre negra i la guindilla).
- Per últim afegirem les gambetes petites pelades, rectificarem de sal, i en dos minuts apagarem el foc.
- Afegirem els noodles que ja haurem bullit amb aigua apart (2 o 3 min.), i un cop colats amb aigua fresca els barrejarem amb la preparació.
- Quan servim el plat afegirem un rajolí de salsa de soja per sobre dels noodles.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2949 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.