Fideus a la cassola amb fruits del mar
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 3 cebes mitjanes.
- 2 dents d’all.
- 8 tomàquets madurs ratllats (no gaire grossos).
- 0,75 litres de fumet de marisc.
- 250 grs. de fideus perla.
- 250 grs. de gambes fresques.
- 250 grs. de musclos de roca.
- 250 grs. de xirles.
- All i oli (2 ous, 100ml d’oli de girasol, sal i una dent d’all matxacada).
- Oli d’oliva i pebre.
4 racions
Elaboració
- Posem un rajolí d’oli a la cassola, marquem les gambes a foc viu i les reservem.
- Aprofitem aquest oli per sofregir-hi la ceba lentament (hi afegirem sal perquè sui).
- Quan porti 15 minuts i afegim els alls laminats.
- Quan la ceba ja estigui ben rossa hi afegirem els tomàquets ratllats (sense la pell).
- Quan el sofregit estigui a punt hi afegirem els fideus i els daurarem una mica; mentrestant farem bullir el fumet.
- Mentrestant posarem les xirles amb un rajolí de vi blanc a foc fort per tal que es vagin obrint (les haurem tingut abans amb aigua i sal perquè estiguin ben netes i no portin sorra).
- Obrirem també els musclos en un recipient tancat perquè es facin al vapor (quan es comencin a obrir apaguem al foc. Queden més bons mig crus).
- Afegirem el fumet i esperarem uns 7-8 minuts fins que els fideus estiguin “al dente” (salpebrarem al punt).
- Quan estiguin els quedi un minut hi afegirem els musclos, les xirles i un rajolí de l’aigua dels dos (la dels musclos la colarem que porta impureses). També hi afegirem les gambes i apagarem el foc.
- Servirem la cassola amb l’allioli enmig (si pot ser fet a mà)
1h 30min

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2005 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Gràcies mestre Quim, us agraeixo el compliment! Espero que en aquestes dates, en què tornaré a disposar de més temps,...
Ara que ho dieu, potser una mica si..
Quina bona pinta! Ho haurem de provar. Felicitats!
Gràcies Alícia! Per cert, si a part de la soja hi afegim salsa tonkatsu que és la que es fa servir pels noodles "Yakisoba"...
Amic Lleonart, m'ho apunto per probar-les!