Galtes de porc estofades amb patates al forn
Ingredients
- 4 peces de galtes de porc (si són ibèriques millor).
- 2 cebes de figueres.
- 6 dents d’all.
- 4 tomàquets vermells sense pell.
- 3 pastanagues.
- 300 cl de vi blanc.
- 150 cl de vi negre
- Una segona capa de porro.
- llaurer i romaní.
- Sal i pebre.
Per les patates:
- 500 grams de patates.
- 1 ceba.
- Oli d’oliva i mantequilla.
- Sal, pebre i julivert
 4 racions
 4 racions
Utensilis
- mandolina.
Elaboració
							- Posem l'olla a pressió (de moment sense posar-hi la tapa) amb un raig d'oli generós i hi posem les galtes amb el foc ben fort, per marcar-les (les haurem salpebrat abans).
- Un cop marcades les retirarem.
- En el mateix oli hi sofregim la ceba ben picada juntament amb l’allet també ben picat.
- Afegim les pastanagues tallades a dauets.
- Quan el sofregit estigui a mig fer hi afegim el tomàquet també ben picadet.
- Quan el tomàquet comenci a estar al punt hi afegirem la pell del porro que lligarem amb un fil o cordeta fina de forma que li posarem a dins el llaurer i el romaní (a això se li diu Bouquet garní i mantindrà les herbes en el seu farcellet que retirarem quan servim els plats).
- En aquest punt hi afegim el vi blanc i el negre amb el punt de sal i pebre.
- Ho deixarem a l’olla pressió per uns 20 minutets.
- Quan obrim, valorarem si les galtes estan al punt (tendres però no desfetes), si  falta uns minuts, amb l’olla destapada ho deixarem que agafi el punt perfecte.
- Finalment, traurem el farcelllet d'herbes i les galtes, i amb el "turmix" ho batem tot buscant que quedi ben fi.
- Quan ja tenim la textura adequada hi tornem a afegir les galtes.
Per les patates:
- Sofregim la ceba tallada en juliana amb un bon dau de mantequilla i un raig d’oli d’oliva (i un polsim de sal).
- Mentrestant tallem les patates amb la mandolina en tires fines (mig centímetros aprox.) i les deixem amb aigua una estona.
- Posem en un recipient apte per al forn les patates escorregudes i les barregem amb la ceba, sal, pebre i el julivert ben picat.
- Posem les patates al forn encès per dalt i per baix a 170º durant uns 50 minuts aprox.
- Servirem les patates acompanyant les galtes.
														
 2h
 2h 
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 7599 visites.
 7599 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


 
 
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
									![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Llegums i verdures
 Llegums i verdures Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Postres i dolços
 Postres i dolços
 Altres
 Altres Entrepà
 Entrepà



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram