Galtes de porc estofades amb patates al forn

Categoria:
Tipus de plat:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 4 peces de galtes de porc (si són ibèriques millor).
  • 2 cebes de figueres.
  • 6 dents d’all.
  • 4 tomàquets vermells sense pell.
  • 3 pastanagues.
  • 300 cl de vi blanc.
  • 150 cl de vi negre
  • Una segona capa de porro.
  • llaurer i romaní.
  • Sal i pebre.

Per les patates:

  • 500 grams de patates.
  • 1 ceba.
  • Oli d’oliva i mantequilla.
  • Sal, pebre i julivert

4 racions

Utensilis

- mandolina.

Elaboració

- Posem l'olla a pressió (de moment sense posar-hi la tapa) amb un raig d'oli generós i hi posem les galtes amb el foc ben fort, per marcar-les (les haurem salpebrat abans).
- Un cop marcades les retirarem.
- En el mateix oli hi sofregim la ceba ben picada juntament amb l’allet també ben picat.
- Afegim les pastanagues tallades a dauets.
- Quan el sofregit estigui a mig fer hi afegim el tomàquet també ben picadet.
- Quan el tomàquet comenci a estar al punt hi afegirem la pell del porro que lligarem amb un fil o cordeta fina de forma que li posarem a dins el llaurer i el romaní (a això se li diu Bouquet garní i mantindrà les herbes en el seu farcellet que retirarem quan servim els plats).
- En aquest punt hi afegim el vi blanc i el negre amb el punt de sal i pebre.
- Ho deixarem a l’olla pressió per uns 20 minutets.
- Quan obrim, valorarem si les galtes estan al punt (tendres però no desfetes), si falta uns minuts, amb l’olla destapada ho deixarem que agafi el punt perfecte.
- Finalment, traurem el farcelllet d'herbes i les galtes, i amb el "turmix" ho batem tot buscant que quedi ben fi.
- Quan ja tenim la textura adequada hi tornem a afegir les galtes.

Per les patates:

- Sofregim la ceba tallada en juliana amb un bon dau de mantequilla i un raig d’oli d’oliva (i un polsim de sal).
- Mentrestant tallem les patates amb la mandolina en tires fines (mig centímetros aprox.) i les deixem amb aigua una estona.
- Posem en un recipient apte per al forn les patates escorregudes i les barregem amb la ceba, sal, pebre i el julivert ben picat.
- Posem les patates al forn encès per dalt i per baix a 170º durant uns 50 minuts aprox.
- Servirem les patates acompanyant les galtes.

2h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3718 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!