Galtes de porc estofades amb patates al forn
Ingredients
- 4 peces de galtes de porc (si són ibèriques millor).
- 2 cebes de figueres.
- 6 dents d’all.
- 4 tomàquets vermells sense pell.
- 3 pastanagues.
- 300 cl de vi blanc.
- 150 cl de vi negre
- Una segona capa de porro.
- llaurer i romaní.
- Sal i pebre.
Per les patates:
- 500 grams de patates.
- 1 ceba.
- Oli d’oliva i mantequilla.
- Sal, pebre i julivert
4 racions
Utensilis
- mandolina.
Elaboració
- Posem l'olla a pressió (de moment sense posar-hi la tapa) amb un raig d'oli generós i hi posem les galtes amb el foc ben fort, per marcar-les (les haurem salpebrat abans).
- Un cop marcades les retirarem.
- En el mateix oli hi sofregim la ceba ben picada juntament amb l’allet també ben picat.
- Afegim les pastanagues tallades a dauets.
- Quan el sofregit estigui a mig fer hi afegim el tomàquet també ben picadet.
- Quan el tomàquet comenci a estar al punt hi afegirem la pell del porro que lligarem amb un fil o cordeta fina de forma que li posarem a dins el llaurer i el romaní (a això se li diu Bouquet garní i mantindrà les herbes en el seu farcellet que retirarem quan servim els plats).
- En aquest punt hi afegim el vi blanc i el negre amb el punt de sal i pebre.
- Ho deixarem a l’olla pressió per uns 20 minutets.
- Quan obrim, valorarem si les galtes estan al punt (tendres però no desfetes), si falta uns minuts, amb l’olla destapada ho deixarem que agafi el punt perfecte.
- Finalment, traurem el farcelllet d'herbes i les galtes, i amb el "turmix" ho batem tot buscant que quedi ben fi.
- Quan ja tenim la textura adequada hi tornem a afegir les galtes.
Per les patates:
- Sofregim la ceba tallada en juliana amb un bon dau de mantequilla i un raig d’oli d’oliva (i un polsim de sal).
- Mentrestant tallem les patates amb la mandolina en tires fines (mig centímetros aprox.) i les deixem amb aigua una estona.
- Posem en un recipient apte per al forn les patates escorregudes i les barregem amb la ceba, sal, pebre i el julivert ben picat.
- Posem les patates al forn encès per dalt i per baix a 170º durant uns 50 minuts aprox.
- Servirem les patates acompanyant les galtes.
2h
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4300 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Gràcies mestre Quim, us agraeixo el compliment! Espero que en aquestes dates, en què tornaré a disposar de més temps,...
Ara que ho dieu, potser una mica si..
Quina bona pinta! Ho haurem de provar. Felicitats!
Gràcies Alícia! Per cert, si a part de la soja hi afegim salsa tonkatsu que és la que es fa servir pels noodles "Yakisoba"...
Amic Lleonart, m'ho apunto per probar-les!