Llenties estofades, amb xixorrites i patates
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 grams, de llenties seques
- 300 grams, de xixorrites
- Una ceba picolada
- Quatre alls pelats
- Dues fulles de llorer
- Tomàquet fregit
- Ví blanc
- Quatre patates mitjanes
- Aigua
- Oli d'oliva
- Sal
4 racions
Elaboració
Primer de tot, posem les llenties en remull, la nit abans de fer-les.
En el moment de fer-les, les escorrem i les reservem.
En una cassola fonda, amb oli d'oliva, posem a fregir: els alls aixafats, el llorer, la ceba picolada, i les xixorrites. Quan tot plegat és mig fregit, afegim un raig de tomàquet, i un raig de ví blanc, i deixem coure uns cinc minuts. Seguidament, afegim les llenties, i hi posem l'aigua necessaria, per coure les llenties.
Quan ja arrenqui el bull, posem el foc mitja, i deixem que coguin, fins que les llenties, siguin toves. Tot seguit, corregim de sal, i ja les podrem servir a taula.
1h
Notes
A la meva recepta " macarrons amb xixorrites ", ja explico el que són les xixorrites.
Etiquetes: La cuina dels potatges Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3420 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.