Llenties estofades amb cansalada i xoriço

Categoria:
Origen: Espanya > Catalunya
Estació:    
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 70 g de Llenties pardines
  • 50 g de Xoriço
  • 50 g de Cansalada viada
  • 1 Ceba petita
  • Clau
  • Un parell de pastanagues petites.
  • Oli d'oliva
  • All picat
  • Pebre vermell dolç
  • 60 g de Tomàquet triturat o ratllat
  • Sal
  • 50 cl de brou vegetal
  • Una mica de julivert fresc
  • Llorer
  • Oli d'oliva

1 racions

Elaboració

Abans de realitzar aquest plat hem de triar el tipus de llentia que farem servir. En aquesta ocasió, llenties pardines, així no haurem de deixar-les en remull un dia per l'altre, ja que són molt petites i amb poca cocció queden cuites i tendres.
En una olla posem les llenties pardines,abans les netegem,la pastanaga partida en dos perquè quedi ben cuita juntament amb les llenties, una ceba petita amb un clau , el xoriço tallat a rodanxes, la cansalada viada , llorer, i ho cobrim amb el brou vegetal.
Posem l'olla al foc i deixem coure uns 20 minuts.
Mentre, fem un sofregit en una paella amb oli d'oliva, ceba molt picada, quan sigui rossa,hi afegim all molt picat,hi afegim pebre vermell dolç i una vegada ofegat perquè no amargui el pebre vermell, hi posem ràpidament el tomàquet triturat o ratllat. Deixem coure a foc lent mínim 15 minuts. Li podem afegir una mica de sucre per matar l'acidesa del tomàquet.
Passat el temps de cocció de les llenties separem el xoriço, la cansalada i la pastanaga, ho deixem refredar una mica.Si cal, afegim més brou. També podem treure la ceba amb clau i la fulla de llorer.
Afegim a les llenties el sofregit i ho deixem coure uns 15 minuts a foc molt lent.
Passat aquest temps, afegim el xoriço rodanxes, la cansalada i la pastanaga. Ho deixem coure uns 15 minuts més a foc molt lent. Rectifiquem amb sal si estan soses.
A l'hora d'emplatar col.loquem un bon cullerot de llenties estofades i damunt que es vegin unes rodanxes de xoriço i pastanaga. Fregim un tall de cansalada i la posem recolzada darrere

50min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Llenties estofades amb cansalada i xoriço

Enllaça aquesta recepta:

15320 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Marcada com a favorita per:



Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!