Platillo de presa de porc, amb cansalada, i cols de brusel-les

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un quilo i mig de presa de porc, tallada a tacs
  • Quatre tires de cansalada de panxeta, tallada a trossos d'un dit de gruix
  • 200 grams de cols de brussel·lès (fresques, o congelades)
  • Una ceba picolada
  • Sis alls pelats
  • Dues fulles de llorer
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Tomàquet fregit
  • Vi ranci
  • Conyac
  • Aigua, o brou de carn
  • Farina
  • Pebre negre en pols

6 racions

Utensilis

Un cassó gran
Una paella gran
Una cassola de terrissa gran

Elaboració

En un cassó amb aigua i sal, bullim les cols de brussel·lès, i quan són cuites, les escorrem, les tallem en dues meitats, les enfarinem i les fregim en oli d'oliva. Seguidament, les posem damunt un paper de cuina, i les reservem.
A part, en una paella amb oli d'oliva, fregim la cansalada, i deixem que es faci rostillons.
La traiem, i la deixem damunt un paper de cuina, i la reservem.
En una cassola de terrissa amb oli d'oliva, fregim la presa, salpebrada. Quan és rossejada, afegim: la ceba picolada, els alls i el llorer. Passada una estona, afegim tomàquet fregit.
Després, afegim un raig de conyac, i vi ranci. Quan na reduït, afegim brou, fins a meitat de la cassola, i deixem que cogui a foc lent. Quan veiem que la carn, és gairebé cuita, corregim de sal, i hi afegim la cansalada, i les cols fregides. Ho deixem coure tot plegat uns cinc minuts més, i ja ho tindrem llest per servir a taula.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1967 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: