Platillo de presa de porc, amb cansalada, i cols de brusel-les

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un quilo i mig de presa de porc, tallada a tacs
  • Quatre tires de cansalada de panxeta, tallada a trossos de un dit de gruix
  • 200 grams de cols de brusel-les ( fresques, o congelades)
  • Una ceba picolada
  • Sis alls pelats
  • Dues fulles de llorer
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Tomàquet fregit
  • Ví ranci
  • Conyac
  • Aigua, o brou de carn
  • Farina
  • Pebre negre en pols

6 racions

Elaboració

En un cassó amb aigua i sal, bullim les cols de brusel-les, i quan són cuites, les escorrem, les tallem en dues meitats, les enfarinem i les fregim en oli d'oliva. Seguidament, les posem damunt un paper de cuina, i les reservem.
A part, en una paella amb oli d'oliva, fregim la cansalada, i deixem que es faci rostillons.
La traiem, i la deixem damunt un paper de cuina, i la reservem.
En una cassola de terrissa amb oli d'oliva, fregim la presa, salpebrada. Quan és rosejada, afegim: la ceba picolada, els alls i el llorer. Pasada una estona, afegim tomàquet fregit.
Després, afegim un raig de conyac, i ví ranci. Quan na reduit, afegim brou, fins a meitat de la cassola, i deixem que cogui a foc lent. Quan veiem que la carn, és gairebé cuita, corregim de sal, i hi afegim la cansalada, i les cols fregides. Ho deixem coure tot plegat uns cinc minuts més, i ja ho tindrem llest per servir a taula.

1h 30min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

802 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!